ajazcap Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia Dzień dobry, Składam kompa do gier/montażu filmów za ok. 9k. Zawsze siedziałem na intel/Nvidia, ale ze względu na politykę tych firm oraz dzisiejsze ceny chciałem dać szansę AMD. Jeżeli ktos byłby na tyle uprzejmy, żeby spojrzeć czy ten zestaw jest ok i czy wszystko jest ze sobą kompatybilne, to byłbym bardzo wdzięczny. Jaki zasilacz do tego dobrać? Trochę się pogubiłem z tymi nowymi wtyczkami do kart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia Prime na 9070XT to kiepskie, głośne chłodzenie, nienajlepszy zasilacz z krótka gwarancją to samo tyczy się tefo AIO. W czym ten montaż wideo i ile tego będzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajazcap Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia (edytowane) Ok, dzięki za info. Na oku też miałem be quiet! Pure Loop 3 360mm i ASRock RX 9070 XT CHALLENGER 16GB. Co myślisz? Montaż Premiere Pro, raczej spontaniczny, ale chce mieć trochę zapasu w procku, żeby za 2 lata zmienić tylko kartę graficzną i zestaw z 5-6 lat pociągnął. Co do zasilacza to w ogóle nie wiem w jaki iść, dodałem pierwszy lepszy, żeby zobaczyć cenę koszyka Edytowane 26 Stycznia przez ajazcap Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia Do Premiere lepiej iść w 5070 TI, sam zestaw też wychodzi trochę więcej jak te 9000. Za 10K masz z 5070 TI https://proline.pl/l/1d2eaad9 Od siebie dodam że SSD można kupić za 560 zł w postaci Aorus 7300 i tam masz pamięć DRAM, więc pod obróbkę to zdecydowanie lepszy dysk Jak myślisz o rozbudowie pamięci to na AM5 nie wygląda to za kolorowo i uzyskasz maksymalnie taktowanie z kontrolera CPU przy 4 obsadzonych slotach. W koszyku masz xooler powietrzny, generalnie wolałbym iść to w 9700X czy nawet Ryzena 7700 vo to cache 3D da Xi jakiś tam zysk w grach esportowych i niekoniecznie przy obróbce. Bardziej zadbałbym o ilość RAM i dyski. Czyli 74YB RAM I co najmniej dwa SSD osobno pod system/soft i drugi roboczy pod surówkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...