bombastycznie Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia Sprzet: i3-10100F MSI-H510M-A PRO bios najnowszy 2x8DDR4 16 testowane poprze test diagnostyczny pamięci windows, bez problemów. rtx 3050 msi, bez dodatkowego złacza zasilania (wymieniona na inny, na gtx1660, brak zmian ) SilentiumPC Elementum E2 550W (wymieniony na inny 650W, brak zmian) Dysk NVME SanDisk x400 ( 88% sprawności) 256GB Problem: odpalenie pc bez problemu, wejście do biosu bez problemu. Po uruchomieniu pc z win11 i wpisaniu pinu (hasła) ładuje się system i po kilku sekundach system się restartuje (tak jak by ktoś wcisnął guzik reset). Tak się dzieje 4 krotnie (mniej wiecej). Tak się dzieje przy zimnym starcie (pc po nocnej nieaktywności pc). Po tych początkowych problemach (około 4 resety) komputer uruchamia się już normalnie i komputer działa cały dzień bez problemów (granie w gry). Na następny dzień historia się powtarza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia Godzinę temu, bombastycznie napisał(a): 2x8DDR4 16 testowane poprze test diagnostyczny pamięci windows, bez problemów. Miałem przypadki, że memTEST windowsa nie wykrywał błędów, które wykrywał MemTest startowany z pendrive. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bombastycznie Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 3 godziny temu, Kyle napisał(a): Miałem przypadki, że memTEST windowsa nie wykrywał błędów, które wykrywał MemTest startowany z pendrive. PassMark's MemTest86 test zakończony pozytywnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silwerek Opublikowano 27 Stycznia Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia Sprawdź podgląd zdarzeń, czy czegoś podejrzanego nie widać. Wgraj na pendrive jakąś wersję live linuxa, i przy cold boot (na początku dnia) odpal z pendrive - jeśli system wstanie bez problemów bez restartów to może oznaczać bardziej problem z windows/sterownikami niż strice sprzętowy. Jak też będzie walić restartami to będzie wskazywać na sprzęt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackWhite46 Opublikowano 27 Stycznia Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia Ostatnio dużo takich typu problemów jest z Windowsem 11, nie zdziwiłbym się gdyby to była aktualizacja która poszła źle. Ale dobrym pomysłem jest sprawdzić - wgraj na pendrive jakąkolwiek instalkę Linuxa (np. Fedora) za pomocą programu Rufus, uruchom, i zobacz czy komputer dalej się wywala. Możliwe jest że będziesz musiał wyłączyć Secure Boot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bombastycznie Opublikowano 27 Stycznia Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia (edytowane) Przeprowadziłem Czyszczenie pc z kurzu, wyjecie i przetarcie styków ram i gpu. Aktualizacja biosu, sterowników gpu i systemu win11. Dzisiejszego dnia problem ustąpił. (zobaczymy jak kolejne dni). Podgląd zdarzeń (Event Viewer) eventvwr mówi o tych zdarzeniach: Błąd Kernel-Power 41. Skanowanie programem Malwarebytes znalazło 6 zagrożeń i poddano kwarantannie. Edytowane 28 Stycznia przez bombastycznie Zapomniane czynnosci które zrobiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Han44 Opublikowano 27 Stycznia Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia Ostatnio coś pisali o aktualizacji win11 i jej problemem z uruchamianiem i problemami dużo jest w necie o tej styczniowej aktualizacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Opublikowano 1 Lutego Przy wchodzeniu do trybu awaryjnego też są te restarty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Opublikowano 1 Lutego Dwa ni temu postawiłem świeży system i ? Wywaliło mi wszystkie biblioteki Redistibutable - po prostu w czasie przeglądania forum !! Normalnie jest tak: https://postimg.cc/3kswJCmD A nagle zrobiło się tak: https://postimg.cc/94PcX3cx Musiałem skorzystać z paczki Redistibutable: https://drive.google.com/drive/folders/1GANqeDuJ0wLNIpjS0LYWa0RpBCEuSy7Q?usp=sharing Win 11 to syf. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...