esem Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia Cel: 1. windows 11, 2. wykorzystać co się da z obecnej konfiguracji. Czyli kartę graficzną, RAM, DVD, HDD, zasilacz, obudowę. Czyli nowa MoBo i procesor. Komputer dla emeryta, wyłącznie do celów biurowych i minimalnej obróbki zdjęć z wakacji. Propozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia Najstarsze CPU zgodne z Win 11 są na DDR4. (zakładam normalną instalację Win 11 bez blokowania kontroli TPM itp. manipulacji narzędziami zewnętrznymi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2 godziny temu, esem napisał(a): Cel: 1. windows 11, 2. wykorzystać co się da z obecnej konfiguracji. Czyli kartę graficzną, RAM, DVD, HDD, zasilacz, obudowę. Czyli nowa MoBo i procesor. Komputer dla emeryta, wyłącznie do celów biurowych i minimalnej obróbki zdjęć z wakacji. Propozycje? Tego zestawu nie da się już reanimować 😞 Musisz zainwestować w nowsze podzespoły, jeżeli chcesz WIN11. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia Witam mission impossible obecny procesor nie posiada wsparcia dla instrukcji SSE 4.2 a takie są wymagania Win11 25H2 , płyta główna nie posiada tez AM3+ (czorne gniazdo) przez co nie ma wsparcia dla serii FX np. AMD FX-8320 który ma już w zestawie miedzy innymi instrukcje dla SSE4.2 https://www.techpowerup.com/cpu-specs/fx-8320.c1215 wedle zamieszczonej miniaturki PC nie posiada dysku SSD a od czasu co najmniej win7 , responsywność systemu na dysku HDD czyli codzienne użytkowanie jest tak fascynujące i dostarcza tylu emocji co siedzieć i patrzeć jak farba schnie na ścianie... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia Dzięki. Trzeba by pomyśleć o Ubuntu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User2 Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia Tak z ciekawości co tam masz za system, ja ile mogłem to siedziałem na win7(też Athlon II) ale nawet Firefox który miał przedłużone wsparcie dla 7 już nie dawał rady. Były strony co po prostu nie działały, lub częściowo. Ceny używanych części to była patologia, porównywalne lub wyższe z nowymi ze sklepu(ceny procków intela przykładowo) Dal tego kupiłem 5600G sam ekwiwalent jego grafiki wtedy to cena 400-500zł, więc sam 6 rdzeniowy proc wyszedł mnie 150-250zł 😄 i zjadał te używane szroty z allegro. Tobie też bym proponował poszukać proca z integrą, jakiegoś Ryzena z dopiskiem G + mobo + ram + dysk m2, resztę przełożyć ze starego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia Jadę na razie na win10 i tak będzie co najmniej do października bo przedłużyłem wsparcie gratis które mi zaoferował MS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia I po co to zmieniać? W jakim celu? 11 to gniot i szpieg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia @B@nita Windowsy to w ogóle się zrobiły gnioty i szpiegi. Win 10 po tych wszystkich aktualizacjach, też pewnie sprawdza kiedy idziesz oddać kał i jak mocno podcierasz tyłek 🙂 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackWhite46 Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Opublikowano 2 Lutego On 1/31/2026 at 7:21 AM, esem said: Dzięki. Trzeba by pomyśleć o Ubuntu. Ja bym zasugerował zamiast Ubuntu to pobrać Fedora Kinoite. Bardziej podobny interfejs do Windowsa, i o wiele mniej bólu. Ubuntu coraz częściej psuje wszystko co możliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...