Jerycho94 Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia Witam. Po pierwszym uruchomieniu komputera dwa przednie wentylatory 170mm kręcą się w bardzo wolnym tempie przez jakieś 2-3 sekundy po czym robią stop na 2 sekundy i czynność się powtarza. Obudowa: Lian Li Lancool 217 Płyta główna: Gigabyte B850 GAMING X WIFI6E ATX Wentylatory mam podłączone wszystkie do huba w obudowie. Jeśli potrzeba mogę nagrać ich działanie, wrzucić screen z biosu etc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia Upewnij się, że dla portu na płycie gdzie podpiąłeś HUB z obuodwy jest wybrane PWM. Przeprowadź kalibrację wentylatorów (jeśli nie da się z poziomu UEFi to za pomocą softu od Gigabyte w WIndowsie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerycho94 Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia Ustawiłem na PWM i przeprowadziłem kalibrację i nic się nie działo. Ale wczoraj cały dzień przeglądałem różne fora za tym tematem i przypomniałem sobie, że jedna osoba pisała "rozwiązałem problem, docisnąłem je". Teraz sprawdziłem i serio te wentylatory nie były dociśnięte, było widać w środku kable, więc przytrzymałem z jednej strony palcem i z drugiej strony pchnąłem go. Po dociśnięciu kręcą się jak szalone. Może to pomoże komuś innemu 😄 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...