Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukam laptopa do pracy oraz głównie do przeglądania internetu i oglądaniu filmów na YouTube. Praca głównie w przeglądarce, otwartych kilkanaście zakładek, 2 monitory, obydwa min. o rozdzielczości 2K, więc musi to uciągnąć, dodatkowo arkusze excel itd. 

Mam tak naprawdę kilka rzeczy, które laptop musi posiadać:

• Rozdzielczość wyższą niż Full HD, najlepiej jakby był 2K lub 4K,
  • musi mieć klawiaturę numeryczną
  • matową matrycę
  • wielkość ekranu nie mniejszą niż 15 cali 
  • ładowanie z usb-c 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 6200 masz RT5060-17PL23 od dm, masz tam hdmi, mini display port i usb c z dp, do tego rtx 5060 i ryzena 7 8c/16t, więc na spokojnie obsłuży ci kilka monitorów z wyższą rozdzielczością. Matryca to 17" ale niestety ekran fhd. Tutaj znalazłem recenzję chyba tego modelu, bo z tego co widzę to pojemnością ram się róznią. https://www.youtube.com/watch?v=Twz-UPd60Iw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 9.02.2026 o 09:33, Merqus4 napisał(a):

Za 6200 masz RT5060-17PL23 od dm, masz tam hdmi, mini display port i usb c z dp, do tego rtx 5060 i ryzena 7 8c/16t, więc na spokojnie obsłuży ci kilka monitorów z wyższą rozdzielczością. Matryca to 17" ale niestety ekran fhd. Tutaj znalazłem recenzję chyba tego modelu, bo z tego co widzę to pojemnością ram się róznią. https://www.youtube.com/watch?v=Twz-UPd60Iw

Dzięki za polecenie, ale ekran 2k/4k to must have u mnie. Dobre karty graficzne nie są mi potrzebne,  w ogóle nie gram na komputerze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi