DarkstormPB Opublikowano 7 Lutego Zgłoś Opublikowano 7 Lutego Cześć. Na wstępie informuję, że nie znam się specjalnie na komputerach więc proszę mówić prostym językiem bez żargonu;) Mój problem wygląda następująco. Odpalenie platform do oglądania filmów (netflix, prime video, hbo, disney) obojętnie na jakiej przeglądarce powoduje, że do monitora przestaje być podawany sygnal. Zamknięcie okna z otwartym filmem powoduje, że obraz powraca. Problem powtarza się przy każdym display porcie jaki mam. Gdy ten sam monitor podlącze przez hdmi problem nie występuje. Usunięcie i ponowna instalacja sterowników problemu nie rozwiązala. Co ciekawe gdy usunąlem sterowniki (zakladam, że dzialają wtedy jakieś podstawowe) i wtedy próbowalem wlączyć film to się udalo. Natomiast instalacja tych "glównych" sterowników spowodowala powrót problemu. Nie wiem co się zepsulo. Dziś rano wszystko dzialalo a po poludniu klops. Nic w między czasie nie bylo instalowane. Wszystkie opcje wygaszania ekranu i oszczedzania energii mam wylączone. Karta graficzna jaką mam to RX 7900xtx a monitor iiyama g-master GCB3280QSU Co mogę jeszcze zrobić? Czy jest szansa, że jakaś ukryta opcja gdzieś się wlączyla czy reklamować kompa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User2 Opublikowano 7 Lutego Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 32 minuty temu, DarkstormPB napisał(a): Co mogę jeszcze zrobić? Użyć kabla HDMI, skoro z nim nie ma problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian03 Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Opublikowano 9 Lutego Miałem też kiedyś podobny problem też na karcie graficznej AMD, że jak podłączałem monitor za pomocą display portu to trzeba było czasami restartować komputer lub kilka razy uruchomić. Szukałem długo rozwiązania i wolałem już na HDMI zostać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merqus4 Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Opublikowano 9 Lutego Odpalałeś na innym monitorze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkstormPB Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Opublikowano 9 Lutego Godzinę temu, Merqus4 napisał(a): Odpalałeś na innym monitorze? Spróbuję jak będę miał taką możliwość. Póki co nie mam. Dziwne jest to, że przy normalnym użytkowaniu wszystko śmiga. Nawet youtube nie powoduje wyłączenia. Tylko serwisy netfliksopodobne... No i działa też gdy nie ma sterowników. Więc monitora raczej bym nie podejrzewał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...