Valael Opublikowano 11 Lutego Zgłoś Opublikowano 11 Lutego Witam, Jakiś czas temu zmieniłem miejsce zamieszkania. Jako że teściowie narzekali na zasięg wifi w domu postanowiłem zakupić wzmacniacze tp link TP-LINK TL-WA850RE i porozstawiać je w strategicznych miejscach. Dom na około 200m. Na parterze znajduje się monitoring- kabel ethernet- wzmacniacz 1# łączący się po wifi z routerem głównym. Wyżej znajduje się router główny funbox 2.6 od Orange połączony kablem ethernet z telewizorem. 2 piętro to wzmacniacz 2# połączony po wifi z routerem, oraz switch do którego jest podpięty dekoder oraz PC. Switch polaczony kablem z routerem. Po wszystkich pietrach oczywiście jeszcze krążą komórki. Internet to kabel telefoniczny od Orange o prędkości około 40mbit. Mój problem objawia się tym że czesto gdy podłączam się do wifi występuje komunikat "brak dostępu do internetu". Gdy odłączy się wzmacniacze problem nie występuje. Na routerze robiłem już różne kombinacje, przelaczalem kanały wg wifi analyzera, zostawiłem tylko wifi 2,4 GHz. Na routerze zostawione włączone DHCP, na repeterach jest natomiast wyłączone. Czy podłączenie repeaterow kablami ethernet rozwiązałoby problem? Lub może zastosowanie routerów mesh? Dzięki za wszystkie propozycje rozwiązania problemu. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...