szatan1234 Opublikowano 13 Lutego Zgłoś Opublikowano 13 Lutego (edytowane) Witam, Od pół roku posiadam monitor lg ultragear 27gx790a-b ( WOLED, 1440p, 480hz ). Pracuje z rtx 5070 i ryzen 7800x3d. Byłem zadowolony z tego monitora jednak ostatnio zaczął występować problem, bo ekran podczas pracy nagle zaczynał migotać (przez jakieś 2 sekundy) po czym gasł. Problem występował bardziej na 480hz, chociaż na 240 hz też czasami gasł. Dodam też że najczęściej zdarzało się to po jakiś 2-5 minutach od uruchomienia komputera na pulpicie. Gdy monitor sie juz "rozgrzał" ( najczęściej gram w cs2), problem przestał występować. Dodam tez ze monitor podpięty był przez kabel displayport dołączony do monitora. Nagrałem filmik, jak to wygląda:Link Postanowiłem sprawdzić jak bedzie to wyglądać na kablu hdmi i jest o wiele lepiej bo ekran zamigotał i zgasł tylko raz i od 2-3 tygodni nic sie nie dzieje, chociaż tak naprawdę to nie wiem bo zmieniłem odświeżanie na 240 hz, a na 480 hz zmieniam jak zaczynam grać. Pomyślałem że warto zakupić jakis lepszej jakości kabel, bo podobno te dołączane w zestawie mogą być przyczyną problemu, tylko zastanawiam się czy kupić displayport czy hdmi i jakiej firmy będzie najlepszym wyborem. PS. Pisałem też do supportu LG, ale niestety brak odzewu... Znalazłem również jakąś dyskusje gdzie na tym samym monitorze u kogoś było dokładnie to samo, ale rozwiązania problemu brak 😞 Z góry dzięki za pomoc Edytowane 14 Lutego przez szatan1234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Han44 Opublikowano 19 Lutego Zgłoś Opublikowano 19 Lutego Jak napisałeś sprawdź na innym kablu , od kumpla który gra na hdmi lub dp na podobnych hz , będziesz wiedzieć czy to wina kabla jeśli tak to gwarancja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szatan1234 Opublikowano 23 Lutego Zgłoś Opublikowano 23 Lutego (edytowane) Prawdopodobnie wina leży po stronie kabla, bo kupiłem nowy displayport i problem jak narazie nie występuje. Napisałeś że jeśli wina kabla to gwarancja, chodziło Ci żebym zareklamował sam kabel czy ogólnie monitor? Myślałem że jeśli będzie wszystko działać na nowym kablu to nie ma co reklamować... Edytowane 23 Lutego przez szatan1234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...