Tyran6 Opublikowano 24 Lutego Zgłoś Opublikowano 24 Lutego (edytowane) Obecnie posiadam Fera 3 z fabrycznym wentylatorem Sigma Pro 120 PWM. Procesor Ryzen 5700X (jak znormalnieje rynek to może wypadnie AM5) Czy jest sens wymienić Fera 3 na Arctic Freezer 36? Odczuje różnicę w temperaturach, a co za tym w ciszy? Nie chce dużego dwuwieżowego chłodzenia. Fabryczny wentylator jest do wymiany na dwa nowe lub właśnie wymiana na Arctic Freezer 36, więc cenowo wyjdzie niewiele więcej. Freezer 36 jest za 110 zł, a dwa przyzwoite wentylatory to pewnie wyjdzie z 70-80 zł - P12 PWM wycofali z oferty, a to co jeszcze jest na rynku to podbija do 35-40 zł za sztukę. Edytowane 24 Lutego przez Tyran6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mr.T... Opublikowano 24 Lutego Zgłoś Opublikowano 24 Lutego Witam a czy Fera 3 jest kompatybilna z podstawką AM5 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyran6 Opublikowano 24 Lutego Zgłoś Opublikowano 24 Lutego (edytowane) Wydaje mi się, że jeśli działa obecnie z AM4 to nie powinno być problemu z AM5. Z reguły chłodzenia na AM4 pasują również na AM5. Fera 3 jest w wersji pierwszej. Mam zestaw montażowy fabryczny oraz ten, który wysłali mi na AM4. Freezer 36 ma ten sam zestaw montażowy pod AM4 jak i pod AM5, więc jak w tym chłodzeniu nie ma różnic to na logikę Fera 3 powinna mieć podobnie. Edytowane 24 Lutego przez Tyran6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyran6 Opublikowano 15 Maja Zgłoś Opublikowano 15 Maja Do zamknięcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...