Skocz do zawartości
artur1706

Windows 11 Uśpienie przestało działać

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Od jakiegoś czasu komputer nie wstaje po uśpieniu chyba zrobiło się to po aktualizacji ,wcześniej uśpienie działało bez zarzutów  próbowałem ja odinstalować ale niestety teraz to nie pomaga .Po 15 min faktycznie komputer przechodzi w uśpienie ale juz nie wstaje w ustawieniach Windowsa komputer i mysz mogą go wybudzać ale na ten moment wygląda to tak ze jak komputer wejdzie w uśpienie musze go zresetować trzymając przycisk włączenia ,jak komputer jest w stanie uśpienia to diody na obudowie się świeca . Instalowałem nowe sterowniki do karty graficznej , jakieś rady co mogę zrobić żeby uśpienie działało ? 🙂

Intel(R) Core(TM) i5-6600 CPU @ 3.30GHz (3.30 GHz)
RAM    16,0 GB
Z170MX-Gaming 5
Windows 11 Home

Edytowane przez artur1706
Błędny temat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuje uruchomić live, i spróbować na siłę go uśpić i wybudzić jak się obudzi jesteś w domu ( problem system ) jeśli się nie wybudzi, przykro mi bardzo PCH do reballu lub płyta do wymiany. W paroletniej platformie nie ma się co dziwić a aktualizacja może być po prostu zbiegiem okoliczności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc jaki to jest procesor i że jest zainstalowany w jakiś inny sposób Windows 11 to mogą być takie problemy szczególnie po aktualizacjach które są skupiane tylko na kompatybilne sprzęty. Dodatkowo na nieobsługiwanym sprzęcie część aktualizacji jest pomijana (w moim przypadku ciągle byłem na 21H2 dopóki nie zrobiłem czystej instalacji) i system może wtedy się psuć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

temat do zamknięcia udało się , sprawdzałem wcześniej czy mysz i klawiatura może wybudzać komputer  ale nie sprawdziłem czy porty usb działają po uśpieniu xd okazało się ze po jakiejś aktualizacji porty usb przeszły w tryb oszczędzania energii i nie działały po uśpieniu 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi