xpromar Opublikowano 4 Marca Zg艂o艣 Opublikowano 4 Marca Cze艣膰. Pisz臋 post by kto艣 jak zamierza kupi膰 ww. zasilacz to niech zdecyduje si臋 na wszystko inne tylko nie ten. Wi臋kszego g贸wna nie mo偶na kupi膰. Zakupi艂em go w listopadzie, po 2 miesi膮cach ju偶 zacz臋艂y si臋 jakie艣 cyrki dzia膰, wentylator pracuje jak by z 20 lat mia艂, g艂o艣ny i co chwile taki d藕wi臋k jak by 艂o偶ysko nie kr臋ci艂o. Pierwszy i ostatni produkt od MSI.聽 Nie polecam i radz臋 wam do艂o偶y膰 100z艂 wi臋cej u kupi膰 wszystko oby nie to g贸wno. 1 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Gurney Opublikowano 5 Marca Zg艂o艣 Opublikowano 5 Marca (edytowane) 11 hours ago, xpromar said: Cze艣膰. Pisz臋 post by kto艣 jak zamierza kupi膰 ww. zasilacz to niech zdecyduje si臋 na wszystko inne tylko nie ten. Wi臋kszego g贸wna nie mo偶na kupi膰. Zakupi艂em go w listopadzie, po 2 miesi膮cach ju偶 zacz臋艂y si臋 jakie艣 cyrki dzia膰, wentylator pracuje jak by z 20 lat mia艂, g艂o艣ny i co chwile taki d藕wi臋k jak by 艂o偶ysko nie kr臋ci艂o. Pierwszy i ostatni produkt od MSI.聽 Nie polecam i radz臋 wam do艂o偶y膰 100z艂 wi臋cej u kupi膰 wszystko oby nie to g贸wno. Spokojnie, wi臋ksze gluteus da si臋 spokojnie kupi膰! 馃槈聽Cho膰 widz臋, 偶e sporo jest zg艂osze艅 o tym problemie.... Kup porz膮dny, a tego na r臋kojmie, gwarancj臋 czy co tam jest mo偶liwe... daj zna膰 jak si臋 to potoczy艂o i sko艅czy艂o. Ja akurat po ma艂ym rozeznaniu zkupi臋 Korsarza RM850x (sporo sata, czego mi potrzeba) lub bequite 13M (ciuchute艅ki, ale ma艂o sata) lub聽Montech Titan 850 (jeszcze wi臋cej sata) lub Montech CENTURY II (ten raczej nie, parametry zacne ale ma艂o sata i podobno nieco g艂o艣niejszy od Titan'a. Pozdro! Edytowane 5 Marca przez Gurney Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Krystian03 Opublikowano 5 Marca Zg艂o艣 Opublikowano 5 Marca Podobnie jest w kartach graficznych (mam na my艣li te najta艅sze wersje) 偶e te偶 ma si臋 takie wra偶enie 偶e jak wentylatory si臋 rozp臋dzaj膮 to jakby mia艂y si臋 przyblokowa膰 i nawet to jest s艂yszalne w porz膮dnej obudowie. 1 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
xpromar Opublikowano 14 Marca Zg艂o艣 Opublikowano 14 Marca W dniu 5.03.2026 o 09:06, Gurney napisa艂(a): Spokojnie, wi臋ksze gluteus da si臋 spokojnie kupi膰! 馃槈聽Cho膰 widz臋, 偶e sporo jest zg艂osze艅 o tym problemie.... Kup porz膮dny, a tego na r臋kojmie, gwarancj臋 czy co tam jest mo偶liwe... daj zna膰 jak si臋 to potoczy艂o i sko艅czy艂o. Ja akurat po ma艂ym rozeznaniu zkupi臋 Korsarza RM850x (sporo sata, czego mi potrzeba) lub bequite 13M (ciuchute艅ki, ale ma艂o sata) lub聽Montech Titan 850 (jeszcze wi臋cej sata) lub Montech CENTURY II (ten raczej nie, parametry zacne ale ma艂o sata i podobno nieco g艂o艣niejszy od Titan'a. Pozdro! Odda艂em na gwarancj臋 i czekam, je艣li nadal b臋dzie to samo to zn贸w b臋dzie na gwarancj臋 wys艂any a偶 oddadz膮 kas臋 i zwr贸c膮 kas臋 za stracony czas.聽 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Dikson Opublikowano 19 Marca Zg艂o艣 Opublikowano 19 Marca Ten zasilacz ma po prostu tak zrobion膮 map臋 rpm wentylatora 偶e juz w idle jest s艂yszalny, ~1100rpm.聽 Z MSI cichy jest MPG 850W i cz臋sto mo偶na go kupi膰 w cenie ~450 z艂. Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Gurney Opublikowano 20 Marca Zg艂o艣 Opublikowano 20 Marca On 3/14/2026 at 6:42 PM, xpromar said: ... i zwr贸c膮 kas臋 za stracony czas.聽 馃檪聽No widz臋, 偶e emocje Ci臋 nadal nie opu艣ci艂y..... Takie rzeczy to tylko w erze jak kiedy艣 g艂osi艂a kampania marketingowa 馃槈聽Ery juz nie ma.... 馃槈聽 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
xpromar Opublikowano 20 Marca Zg艂o艣 Opublikowano 20 Marca 25 minut temu, Gurney napisa艂(a): 馃檪聽No widz臋, 偶e emocje Ci臋 nadal nie opu艣ci艂y..... Takie rzeczy to tylko w erze jak kiedy艣 g艂osi艂a kampania marketingowa 馃槈聽Ery juz nie ma.... 馃槈聽 To oni maj膮 teraz problem nie ja. Emocj臋 oczywi艣cie s膮, bo wkurza mnie, 偶e wydajemy kas臋 na g贸wno kt贸re po kilku tygodniach lub miesi膮cach przestaje dzia艂a膰 i ci膮gle trzeba co艣 wysy艂a膰 na gwarancj臋. Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Gurney Opublikowano 23 Marca Zg艂o艣 Opublikowano 23 Marca On 3/20/2026 at 1:09 PM, xpromar said: To oni maj膮 teraz problem nie ja. Emocj臋 oczywi艣cie s膮, bo wkurza mnie, 偶e wydajemy kas臋 na g贸wno kt贸re po kilku tygodniach lub miesi膮cach przestaje dzia艂a膰 i ci膮gle trzeba co艣 wysy艂a膰 na gwarancj臋. Rozumiem Twoje wzburzenie, ale potraktuj to te偶 jako nauk臋 na przysz艂o艣膰. Podstawowe pytanie, poczyta艂e艣 recenzeje tego zasilacza, pogoogla艂e艣 troch臋 wcze艣niej? Je艣li tak, to ryzykowa艂e艣 troch臋 na (mas艂o ma艣lane mode on) w艂asne ryzyko... Kupi艂e艣 co艣 w zamian ju偶, czy czekasz na rozwi膮zanie sprawy? Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
xpromar Opublikowano 24 Marca Zg艂o艣 Opublikowano 24 Marca W dniu 23.03.2026 o 11:51, Gurney napisa艂(a): Rozumiem Twoje wzburzenie, ale potraktuj to te偶 jako nauk臋 na przysz艂o艣膰. Podstawowe pytanie, poczyta艂e艣 recenzeje tego zasilacza, pogoogla艂e艣 troch臋 wcze艣niej? Je艣li tak, to ryzykowa艂e艣 troch臋 na (mas艂o ma艣lane mode on) w艂asne ryzyko... Kupi艂e艣 co艣 w zamian ju偶, czy czekasz na rozwi膮zanie sprawy? Czekam na to 偶e ode艣l膮 mi ten zasilacz. Na pewno mam nauczk臋 na przysz艂o艣膰, nigdy wi臋cej MSI.聽 Co do czytania opinii, nie czyta艂em, bo brakuje mi na to czasu, a w sieci wiem jak jest. Czasami 偶eby czego艣 si臋 dowiedzie膰 na forum potrzeba miesi臋cy i lat.聽 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Gurney Opublikowano 26 Marca Zg艂o艣 Opublikowano 26 Marca On 3/24/2026 at 11:54 PM, xpromar said: Czekam na to 偶e ode艣l膮 mi ten zasilacz. Na pewno mam nauczk臋 na przysz艂o艣膰, nigdy wi臋cej MSI.聽 Co do czytania opinii, nie czyta艂em, bo brakuje mi na to czasu, a w sieci wiem jak jest. Czasami 偶eby czego艣 si臋 dowiedzie膰 na forum potrzeba miesi臋cy i lat.聽 Czas to pieni膮dz jak mawiaj膮, jako艣 to trzeba r贸wnowa偶y膰.聽 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Dikson Opublikowano 26 Marca Zg艂o艣 Opublikowano 26 Marca W dniu 24.03.2026 o 23:54, xpromar napisa艂(a): Czasami 偶eby czego艣 si臋 dowiedzie膰 na forum potrzeba miesi臋cy i lat.聽 No nie bardzo, na forach wisi m贸j temat z polecanymi zasilaczami, poza tym ludzie ne bie偶膮co odpowiadaj膮 w tematach. Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
xpromar Opublikowano 26 Marca Zg艂o艣 Opublikowano 26 Marca 9 godzin temu, Dikson napisa艂(a): No nie bardzo, na forach wisi m贸j temat z polecanymi zasilaczami, poza tym ludzie ne bie偶膮co odpowiadaj膮 w tematach. Super niestety nie zapozna艂em si臋 z nim.聽 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
xpromar Opublikowano 29 Marca Zg艂o艣 Opublikowano 29 Marca Podsumowuj膮c ca艂膮 sytuacj臋 z zasilaczem. Po prawie miesi膮cu od odebrania przez kuriera uszkodzonego zasilacza. Nie wiem czy producent czy sklep, kto艣 wpad艂 na genialny pomys艂 przys艂ania nowego zasilacza. Tak偶e sko艅czy艂o si臋 na nowym produkcie, teraz czas poka偶e jak d艂ugo b臋dzie dzia艂a艂.聽 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
gregory_portman Opublikowano 29 Marca Zg艂o艣 Opublikowano 29 Marca 11 godzin temu, xpromar napisa艂(a): Podsumowuj膮c ca艂膮 sytuacj臋 z zasilaczem. Po prawie miesi膮cu od odebrania przez kuriera uszkodzonego zasilacza. Nie wiem czy producent czy sklep, kto艣 wpad艂 na genialny pomys艂 przys艂ania nowego zasilacza. Tak偶e sko艅czy艂o si臋 na nowym produkcie, teraz czas poka偶e jak d艂ugo b臋dzie dzia艂a艂.聽 B臋dzie dzia艂a膰 艂adnych par臋 lat. Mia艂e艣 pecha. Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
leven Opublikowano 29 Marca Zg艂o艣 Opublikowano 29 Marca Dikson zaraz mnie zgani 馃槢聽To co napisa艂, 偶e "No nie bardzo, na forach wisi m贸j temat z polecanymi zasilaczami, poza tym ludzie ne bie偶膮co odpowiadaj膮 w tematach."聽 W艂a艣nie dla tego wybra艂em Corsara 850X - p贸艂 pasyw. Co prawda, przedstawiona strona nie nale偶y do Diksona, to jednak po wielu przeczytanych informacji, wybra艂em Corsarza. On si臋 nawet nie kreci (wentylator) https://www.x-kom.pl/rankingi/9749-ranking-zasilaczy-do-komputera-najlepsze-zasilacze-komputerowe.html https://www.x-kom.pl/p/1280330-zasilacz-do-komputera-corsair-rm850x-850w-80-plus-gold-atx-31.html O ja pitole, ale ceny posz艂y do g贸ry :E Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Dikson Opublikowano 29 Marca Zg艂o艣 Opublikowano 29 Marca 5 godzin temu, leven napisa艂(a): https://www.x-kom.pl/rankingi/9749-ranking-zasilaczy-do-komputera-najlepsze-zasilacze-komputerowe.html Marketingowy belkot robiony dla xkom tworzony przez osob臋 nie maj膮c膮 bladego poj臋cia o temacie, delikatnie ujmuj膮c. RM850X mo偶na dosta膰 st贸wk臋 taniej w morele. Za 460 jest obecnie MPG 850W i Fractal ION 3 850W. Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
xpromar Opublikowano 29 Marca Zg艂o艣 Opublikowano 29 Marca 5 godzin temu, leven napisa艂(a): Dikson zaraz mnie zgani 馃槢聽To co napisa艂, 偶e "No nie bardzo, na forach wisi m贸j temat z polecanymi zasilaczami, poza tym ludzie ne bie偶膮co odpowiadaj膮 w tematach."聽 W艂a艣nie dla tego wybra艂em Corsara 850X - p贸艂 pasyw. Co prawda, przedstawiona strona nie nale偶y do Diksona, to jednak po wielu przeczytanych informacji, wybra艂em Corsarza. On si臋 nawet nie kreci (wentylator) https://www.x-kom.pl/rankingi/9749-ranking-zasilaczy-do-komputera-najlepsze-zasilacze-komputerowe.html https://www.x-kom.pl/p/1280330-zasilacz-do-komputera-corsair-rm850x-850w-80-plus-gold-atx-31.html O ja pitole, ale ceny posz艂y do g贸ry :E Corsair o kt贸rym mowa by艂 niedawno po 420z艂 w promocji i mia艂em go w艂a艣nie kupi膰 偶eby nie czeka膰 na ten z艂om od msi, ale niestety sta艂o si臋 tak 偶e zadzia艂a艂 m贸j stary zasilacz wi臋c ju偶 w koszta si臋 nie wp臋dza艂em. Temat uznaj臋 za zamkni臋ty, mam nauczk臋 na przysz艂o艣膰, nigdy wi臋cej produkt贸w od MSI.聽 聽 7 godzin temu, gregory_portman napisa艂(a): B臋dzie dzia艂a膰 艂adnych par臋 lat. Mia艂e艣 pecha. Oby, chocia偶 mam przeczucie 偶e za trzy miesi膮ce b臋dzie powt贸rka z rozrywki. Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
vlad_8011 Opublikowano 29 Marca Zg艂o艣 Opublikowano 29 Marca Nie jestem adwokatem MSI, ale ostatnio sporo produkt贸w wychodzi robionych bez test贸w jako艣ci. W kwestii zasilaczy nie tylko MSI ma takie wtopyy. Be quiet w swoim sztandarowym zasilaczu serii 13 dawa艂 ha艂a艣liwy wentylator i by艂a to wada fabryczna. Nie by艂 to ju偶 bequiet tylko be loud. Masa w膮tk贸w o tym, sami mieli艣my 2 zwroty poprzedzone reklamacjami.聽 Odno艣nie samych reklamacji.... Mia艂e艣 farta 偶e ci MSI w og贸le wymieni艂o na n贸wk臋. Nie wiem od kiedy si臋 to zmieni艂o, ale serwisy MSI potrafi膮 odes艂a膰 sprz臋t bardziej zepsuty ni偶 by艂, a pierwotna wada pozostaje nie naprawiona. I ponownie, nie tylko u MSI tak jest. Asus dla przyk艂adu do ko艅ca jedzie "naprawcie to sobie sami", a jakim im ode艣lesz w ko艅cu, znajd膮 byle zadr臋, zadrapanie lakieru, cokolwiek, 偶eby gwarancj臋 odrzuci膰. Gigabyte naprawia, ale trzeba si臋 cz臋sto z nimi u偶era膰 偶eby udowodni膰 偶e to nie ty uszkodzi艂e艣 sprz臋t. Ta najwi臋ksza tr贸jca jest zarazem najwi臋kszym ryzykiem jak w艂a艣nie co艣 padnie.聽 Obok masz "mniejsze" marki, jak ASRock, sapphire, xfx, pny, palit, inno3d I.... zotac*, u kt贸rych reklamacja trwa cz臋sto d艂u偶ej, ale jest uwzgl臋dniona i nie robi膮 k艂opot贸w, cho膰 i te偶 nie zawsze - zale偶y na kogo trafisz po drugiej stronie i jaki ton wypowiedzi zachowasz sam.聽 * Zotac og贸lnie problem贸w nie robi, ale mieli艣my raz przypadek, gdzie do ko艅ca szli w zaparte, 偶e brakuj膮cy ternopad na sekcji zasilania karty graficznej to wynik ingerencji u偶ytkownika. Tym do艣膰 mocno nadszarpn臋li swoj膮 reputacj臋 w naszych oczach. Bardziej w kwestii reklamacji obawiam si臋 teraz RMA ram i SSD, bo bardzo nie艂adnie zacz臋li post臋powa膰 i producenci i dystrybutorzy, gdzie oferuj膮 i naciskaj膮 na zwrot 艣rodk贸w z momentu zakupu, wi臋c zdecydowanie mniejszych ni偶 trzeba obecnie zap艂aci膰 za nowy zestaw. Jakby tego by艂o ma艂o, zestaw kt贸ry si臋 do nich wysy艂a potrafi.... zagin膮膰.聽 聽 Tak偶e dbajcie o swoje pami臋ci i dyski bo nie jest ciekawie i to nie s膮 jednostkowe przypadki. 1 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...