Skocz do zawartości
KRECIO

DLACZEGO MX...MX-owi NIE RÓWNY?

Rekomendowane odpowiedzi

Mialem juz w swoim kompie 3 MX(400) z 2 roznych firm i zadna z tych kart nie dorownuje MX-owi mojego kumpla. On ma MX-a PROLINKA a jakies noname 8) na jego karcie mam 5500 a na swoich mialem co najwyzej 3500!!!! :arrow: dlaczego tak sie dzieje :( moze to on ma jakiegos nadzwyczjnego MX-a? U niego jak sie wlacza AA tio wyniki w 3DMARK-u praktycznie sie nie zmieniaja a u mnie drastycznie spada ilosc klatek i markow :(

JAK KTOS WIE O CO CHODZI TIO NIECH PISZE :oops: :oops: 8O 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak wogule tio czytalem w sieci testy MX-400 i mam zblizone wyniki!!!

Ty masz cos zwalone z ta karta. Zobacz w moim konfigu ile ja mam w 3dmark2000 (prawda ze krecony ale az o tyle bym nie odjechal)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a slyszeliscie o mx-400 na ddr???

niom, slyszalem.

a co doroznicy w 3d marq to moze dlatego ze to sa NO NAME ... na slabszych czesciach, slabe plytki, nie przetestowane tylko sprzedawane aby taniej. a Prolink to wsadzi dobre czesci, wymodzi niezle plytki, wszystko sprawdzi, puzniej jeszcze poprawi i dopiero puszcza na rynek.

mozeliwe jeszcze ze ten qmpel ma troszke podkrecona (seryjnie przez producenta)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój komp wyciąga 6000 pkt. w 3DMarku 2000, a jest na MX. i 3100 w 3d Marku 2001

Co tu porownywac Sparkle do Gainwarda. Ladnie go podkreciles, porzadny sprzet jakies 1,5 roku temu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UfoK napisał: 

Mój komp wyciąga 6000 pkt. w 3DMarku 2000, a jest na MX. i 3100 w 3d Marku 2001 

Co tu porownywac Sparkle do Gainwarda. Ladnie go podkreciles, porzadny sprzet jakies 1,5 roku temu

To fakt już troche się zestarzał. Powoli trzeba zacząć wymieniać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej sprawdz tak jak wspominali koledzy taktowanie kart. Bo ja kiedyś trafiłem mx-a który miał taktowanie 100/100 zamiast standartowego 175/166 i pamieci byly tak slabe ze po podniesieniu o 1 MHz zdychaly. A wyniki na tym 100/100 700 pkt w 3dmark2001 a na mx-ie ze standartowym taktowaniem było 1600 wiec stosunek prawie taki jak u ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...