Tegoniewiesz Opublikowano 10 Marca Zgłoś Opublikowano 10 Marca Witam, Czy ten zestaw za 1800 zł od znajomego to dobry deal ? Płyta główna Gigabyte B650I-AX Processor Ryzen 7 7800X3D Pamięć RAM PNY 2x16 na 4800mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pzgr. 39 Opublikowano 10 Marca Zgłoś Opublikowano 10 Marca To jest bardzo dobry deal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Han44 Opublikowano 10 Marca Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2 minuty temu, Pzgr. 39 napisał(a): To jest bardzo dobry deal. Nówka ten zestaw to około 2400 (=-) zależy od sklepu , jeśli na gwarancji to Ok, bez gwarancji spróbuj dać mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pzgr. 39 Opublikowano 10 Marca Zgłoś Opublikowano 10 Marca 12 minut temu, Han44 napisał(a): Nówka ten zestaw to około 2400 (=-) zależy od sklepu , jeśli na gwarancji to Ok, bez gwarancji spróbuj dać mniej. Coś chyba RAM potaniał, myślałem że 32 GB DDR5 kosztuje ≈ 1500 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User2 Opublikowano 10 Marca Zgłoś Opublikowano 10 Marca @Han44 podasz sklepy gdzie taki zestaw nowy kupie za 2400? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tegoniewiesz Opublikowano 10 Marca Zgłoś Opublikowano 10 Marca Nie uważacie ,że ramy i płyta nie są najwyższych lotów? Jest sens się w to wbijać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pzgr. 39 Opublikowano 10 Marca Zgłoś Opublikowano 10 Marca (edytowane) 3 godziny temu, Tegoniewiesz napisał(a): RAM PNY 2x16 na 4800mhz To mówi za mało by wywnioskować, czy to są dobre, czy gorsze pamięci. I coś mi się zdaje, że one są jednak trochę szybsze jak podstawowe 4800 MHz. Nie mają jakiś profil w biosie na 6000 MHz ? Natomiast płyta główna jest fajna, ale do małych komputerów. Ja osobiście wolę ATX, ale żeby było dużo portów, do dysków minimum dwa m.2 na oraz cztery sata. Tu jest tylko jedno M.2 oraz dwa sata. Sekcja zasilania jest podstawowa. Sloty na RAM są tylko dwa, ale ja osobiście wolę dwa jak cztery, bo łatwiej jest na takiej płycie utrzymać wyższe OC RAMu. Edytowane 10 Marca przez Pzgr. 39 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Han44 Opublikowano 11 Marca Zgłoś Opublikowano 11 Marca (edytowane) 17 godzin temu, Zwykły User2 napisał(a): @Han44 podasz sklepy gdzie taki zestaw nowy kupie za 2400? Tak masz rację, źle widziałem ofertę tam było 16 Gb ramu nie 32Gb stąd moja cena + - 2400 , płyta 600z groszem https://www.morele.net/plyta-glowna-gigabyte-b650i-ax-13132462/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=13273563725&gad_source=1&gad_campaignid=13273563725&gbraid=0AAAAAD9DjeF61g5LDtfu9wiBiMJVbw5cv&gclid=CjwKCAjwpcTNBhA5EiwAdO1S9sqjnAIJ5h0a8yl-uMS2MHZrXFbKEdEYVJ_vVGv1iLVplm3zQpsEHxoC_4UQAvD_BwE , procek 1200 z groszem https://www.komputronik.pl/product/885425/procesor-amd-ryzen-7-7800x3d-tray.html?utm_source=Ceneo&utm_medium=link&utm_campaign=Promo&ceneo_cid=75984382-d61f-31b5-6f7f-d34b03637e42 ram widziałem też w granicach 600 z groszem i tak mi wyszło około 2500 + za nówki. Edytowane 11 Marca przez Han44 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merqus4 Opublikowano 12 Marca Zgłoś Opublikowano 12 Marca Moim zdaniem warto, jakby się nie zdecydowal to możesz dać znać sam chętnie odkupię haha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tegoniewiesz Opublikowano 13 Marca Zgłoś Opublikowano 13 Marca W dniu 12.03.2026 o 09:25, Merqus4 napisał(a): Moim zdaniem warto, jakby się nie zdecydowal to możesz dać znać sam chętnie odkupię haha Jednak zdecydowałem się na inny zestaw ASRock X870 PRO RS oraz AMD Ryzen 7 9800X3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merqus4 Opublikowano 18 Marca Zgłoś Opublikowano 18 Marca W dniu 13.03.2026 o 19:00, Tegoniewiesz napisał(a): Jednak zdecydowałem się na inny zestaw ASRock X870 PRO RS oraz AMD Ryzen 7 9800X3D Nowy ze sklepu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tegoniewiesz Opublikowano 22 Marca Zgłoś Opublikowano 22 Marca W dniu 18.03.2026 o 09:42, Merqus4 napisał(a): Nowy ze sklepu? Wyrwałem z OLX pół roczny już siedzi w systemie wszystko.działa. Pierwsze co to update biosu był bo się bałem ,że zaraz mi procesor spali 🤣 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian03 Opublikowano 23 Marca Zgłoś Opublikowano 23 Marca Ja to troszkę bałbym się kupić używaną płytę czy procesor bo czasami się zdarza, że sprzedają niemal uszkodzone a wizualnie wygląda wszystko dobrze. Na OLX w zależności od metody zakupu mogą być problemy ze zwrotem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tegoniewiesz Opublikowano 23 Marca Zgłoś Opublikowano 23 Marca 4 godziny temu, Krystian03 napisał(a): Ja to troszkę bałbym się kupić używaną płytę czy procesor bo czasami się zdarza, że sprzedają niemal uszkodzone a wizualnie wygląda wszystko dobrze. Na OLX w zależności od metody zakupu mogą być problemy ze zwrotem. Zawsze jest ryzyko to prawda. Ale szukałem z gwarancją i póki co wszystko ładzia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...