Skocz do zawartości
Tegoniewiesz

Czy warto ?

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Pzgr. 39 napisał(a):

To jest bardzo dobry deal.

Nówka ten zestaw to około 2400 (=-) zależy od sklepu , jeśli na gwarancji to Ok, bez gwarancji spróbuj dać mniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 minut temu, Han44 napisał(a):

Nówka ten zestaw to około 2400 (=-) zależy od sklepu , jeśli na gwarancji to Ok, bez gwarancji spróbuj dać mniej.

Coś chyba RAM potaniał, myślałem że 32 GB DDR5 kosztuje ≈ 1500 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Tegoniewiesz napisał(a):

RAM PNY 2x16 na 4800mhz

To mówi za mało by wywnioskować, czy to są dobre, czy gorsze pamięci. I coś mi się zdaje, że one są jednak trochę szybsze jak podstawowe 4800 MHz. Nie mają jakiś profil w biosie na 6000 MHz ?

Natomiast płyta główna jest fajna, ale do małych komputerów. Ja osobiście wolę ATX, ale żeby było dużo portów, do dysków minimum dwa m.2 na oraz cztery sata. Tu jest tylko jedno M.2 oraz dwa sata. Sekcja zasilania jest podstawowa. Sloty na RAM są tylko dwa, ale ja osobiście wolę dwa jak cztery, bo łatwiej jest na takiej płycie utrzymać wyższe OC RAMu.

Edytowane przez Pzgr. 39

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17 godzin temu, Zwykły User2 napisał(a):

@Han44 podasz sklepy gdzie taki zestaw nowy kupie za 2400?

Tak masz rację, źle widziałem ofertę tam było 16 Gb ramu nie 32Gb  stąd moja cena + - 2400 , płyta 600z groszem https://www.morele.net/plyta-glowna-gigabyte-b650i-ax-13132462/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=13273563725&gad_source=1&gad_campaignid=13273563725&gbraid=0AAAAAD9DjeF61g5LDtfu9wiBiMJVbw5cv&gclid=CjwKCAjwpcTNBhA5EiwAdO1S9sqjnAIJ5h0a8yl-uMS2MHZrXFbKEdEYVJ_vVGv1iLVplm3zQpsEHxoC_4UQAvD_BwE , procek 1200 z groszem  https://www.komputronik.pl/product/885425/procesor-amd-ryzen-7-7800x3d-tray.html?utm_source=Ceneo&utm_medium=link&utm_campaign=Promo&ceneo_cid=75984382-d61f-31b5-6f7f-d34b03637e42 ram widziałem też w granicach 600 z groszem i tak mi wyszło około 2500 + za nówki.

Edytowane przez Han44

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to troszkę bałbym się kupić używaną płytę czy procesor bo czasami się zdarza, że sprzedają niemal uszkodzone a wizualnie wygląda wszystko dobrze. Na OLX w zależności od metody zakupu mogą być problemy ze zwrotem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, Krystian03 napisał(a):

Ja to troszkę bałbym się kupić używaną płytę czy procesor bo czasami się zdarza, że sprzedają niemal uszkodzone a wizualnie wygląda wszystko dobrze. Na OLX w zależności od metody zakupu mogą być problemy ze zwrotem.

Zawsze jest ryzyko to prawda. Ale szukałem z gwarancją i póki co wszystko ładzia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi