bergercs Opublikowano 10 Marca Zgłoś Opublikowano 10 Marca Luźno o motoryzacji i o wszystkim wokół. Nawet bardzo luźno. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiakxxx Opublikowano 10 Marca Zgłoś Opublikowano 10 Marca Siema @bergercs 👍 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergercs Opublikowano 11 Marca Zgłoś Opublikowano 11 Marca Hej. Tak jak pisałem - ktoś ma pytania, chce pogadać o moto - tutaj jest dobre miejsce 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiu155 Opublikowano 17 Marca Zgłoś Opublikowano 17 Marca Trzeba dźwignąć ten temat w górę 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akpert Opublikowano 17 Marca Zgłoś Opublikowano 17 Marca Witojcie Panowie, Trepek z tej strony :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 17 Marca Zgłoś Opublikowano 17 Marca dobry dzień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akpert Opublikowano 17 Marca Zgłoś Opublikowano 17 Marca (edytowane) @bergercs brakuje mi Twoich postów o codziennych problemach z chińskimi samochodami 🙂 Nie mam czego czytać do kawki 😞 BTW: da się tutaj ustawić ciemną skórkę? Edytowane 17 Marca przez akpert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergercs Opublikowano 17 Marca Zgłoś Opublikowano 17 Marca Hej, troszkę zabiegany - w weekend spróbuję nadgonić 🙂 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiu155 Opublikowano 17 Marca Zgłoś Opublikowano 17 Marca (edytowane) 11 minut temu, akpert napisał(a): BTW: da się tutaj ustawić ciemną skórkę? Da się - na samym dole strony jak zjedziesz jest "motyw". Ale jak dla mnie słabo wygląda albo kwestia przyzwyczajenia. Widzę, że zainicjowałem migrację :E EDIT: O nie, nie ma tutaj emotki ":E"? 😞 Edytowane 17 Marca przez lesiu155 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 17 Marca Zgłoś Opublikowano 17 Marca Również witam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergercs Opublikowano 17 Marca Zgłoś Opublikowano 17 Marca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akpert Opublikowano 17 Marca Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2 godziny temu, B@nita napisał(a): Również witam. O witam, witam! 🙂 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 17 Marca Zgłoś Opublikowano 17 Marca Ja tu już od dawna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 17 Marca Zgłoś Opublikowano 17 Marca Widzę, że tam wam atmosferę popsuli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akpert Opublikowano 17 Marca Zgłoś Opublikowano 17 Marca Moderator zaczął spamować co rusz to nowymi tematami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 17 Marca Zgłoś Opublikowano 17 Marca 9 minut temu, akpert napisał(a): Moderator zaczął spamować co rusz to nowymi tematami. Wycinać część konwersacji z tematu robiąc z tego osobny temat hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergercs Opublikowano 18 Marca Zgłoś Opublikowano 18 Marca 1.5HDI na lańcuszku 8mm - 76k km od dużego przeglądu (wymiana oleju, rozrządu) - zrobionych w 11 miesięcy - "stanąl" silnik. Samochód używany przez firmę z Krakowa - więc tam trafil na warsztat - 6 zębów na pasku ściętych, telefoniczne określenie mechanika "prawdopodobnie poszedl lańcuszek i to spowodowalo rozpierduchę - lańcuszek 8 więc wydaje się to malo prawdopodobne. Z ciekawości pytanie - kiedy byl wymieniany olej - jedyna karteczka z wymiany ta sprzed roku. Telefon do wlaściciela samochodu - odpowiada no przy rozrządzie, bo na karteczce bylo "wymiana raz do roku lub co 15 tys km" 🤣 Zrobili 76 tys bez wymiany oleju - walek rozrządu zrobil się aż fioletowy, tak pięknie się zatarl, pod deklem glut zamiast oleju. W tym zatartym remoncik a w pozostalych 5 identycznych samochodach (też nalatane podobne przebiegi bez wymiany) oględziny stanu walków, plukanie ukladów smarowania, wymiana rozrządów itd.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 18 Marca Zgłoś Opublikowano 18 Marca 3 minuty temu, bergercs napisał(a): 1.5HDI na lańcuszku 8mm - 76k km od dużego przeglądu (wymiana oleju, rozrządu) - zrobionych w 11 miesięcy - "stanąl" silnik. Samochód używany przez firmę z Krakowa - więc tam trafil na warsztat - 6 zębów na pasku ściętych, telefoniczne określenie mechanika "prawdopodobnie poszedl lańcuszek i to spowodowalo rozpierduchę - lańcuszek 8 więc wydaje się to malo prawdopodobne. Z ciekawości pytanie - kiedy byl wymieniany olej - jedyna karteczka z wymiany ta sprzed roku. Telefon do wlaściciela samochodu - odpowiada no przy rozrządzie, bo na karteczce bylo "wymiana raz do roku lub co 15 tys km" 🤣 Zrobili 76 tys bez wymiany oleju - walek rozrządu zrobil się aż fioletowy, tak pięknie się zatarl, pod deklem glut zamiast oleju. W tym zatartym remoncik a w pozostalych 5 identycznych samochodach (też nalatane podobne przebiegi bez wymiany) oględziny stanu walków, plukanie ukladów smarowania, wymiana rozrządów itd.... Hehe jestem na grupie Focusa Mk4 i MK3 i to jest odwieczny temat. Są Ci co zmieniają regularnie i jeżdżą bezproblemowo. I są tacy co oszczędzają na oleju żeby odłożyć na remont silnika. A Ecoboosty jak i z resztą diesle w Focusach bardzo nie lubią oszczędzania na oleju. To już nie czasy starych silników gdzie można było jechać na podrażnionym castrolu i nic się nie działo. Ekologia zasyfia silnik i olej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiu155 Opublikowano 18 Marca Zgłoś Opublikowano 18 Marca Czekaj czekaj, w 11 miesięcy zrobili 76kkm bez wymiany oleju? 😮 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akpert Opublikowano 18 Marca Zgłoś Opublikowano 18 Marca Wychodzi 7 tys w miesiąc, 350 km dziennie (licząc tylko pracujące dni). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiu155 Opublikowano 18 Marca Zgłoś Opublikowano 18 Marca Mnie nie sama odległość zdziwiła co zero wymiany oleju 😄 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergercs Opublikowano 18 Marca Zgłoś Opublikowano 18 Marca 6 identycznych samochodów w firmie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katystopej Opublikowano 20 Marca Zgłoś Opublikowano 20 Marca Bry :E Berg, jeszcze jeździ xD muszę tatę przekonać do wymiany tej góry, bo w C5 Aircrossie mają już ponad 50kkm, ale nie specjalnie do niego dociera co się może wydarzyć :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergercs Opublikowano 20 Marca Zgłoś Opublikowano 20 Marca 60k km to graniczna wartość 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon Lameman Opublikowano 20 Marca Zgłoś Opublikowano 20 Marca No siema 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergercs Opublikowano 20 Marca Zgłoś Opublikowano 20 Marca No hej, mam nadzieję, że za Wami nie przylezie ta elektryczna sekta 🙂 Już wystarczy, że siedzi tu ten, któremu wszystko trzeba "rozwijać", bo sensu prostego zdania po polsku nie ogarnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon Lameman Opublikowano 20 Marca Zgłoś Opublikowano 20 Marca 7 minut temu, bergercs napisał(a): No hej, mam nadzieję, że za Wami nie przylezie ta elektryczna sekta 🙂 Już wystarczy, że siedzi tu ten, któremu wszystko trzeba "rozwijać", bo sensu prostego zdania po polsku nie ogarnia. No tam coś z logiką na bakier jest, bo szukał bezawaryjnego a kupił chińczyka 🙃 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiu155 Opublikowano 23 Marca Zgłoś Opublikowano 23 Marca W dniu 20.03.2026 o 20:45, bergercs napisał(a): No hej, mam nadzieję, że za Wami nie przylezie ta elektryczna sekta 🙂 Wątpię, mam nadzieję, że się nie mylę 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergercs Opublikowano 23 Marca Zgłoś Opublikowano 23 Marca Stworzyciel świata i nowych wątków tu się też udziela (DJ) 😁 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiu155 Opublikowano 23 Marca Zgłoś Opublikowano 23 Marca Ikonka ta sama ale jakoś reszta mi się już nie zgadzała... Może 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...