vangelii Opublikowano 19 Marca Zgłoś Opublikowano 19 Marca Witam, znajomy ma problem z przeglądarką Mozilla, Brave, Opera ( win 11 ) , pojawił się z dnia na dzień otóż - wpisując np. youtube.com, google.pl i kilka innych działa , lecz np. jak wpiszę onet.pl, wp.pl, facebook.com strony się nie ładują ( na każdej przeglądarce) , obok adresu strony pojawia się czarne kółko z wykrzyknikiem . Czyściłem pamięć, jakieś restarty połączenia , wyłączałem windows defender ale nic to nie dało ... może ktoś będzie miał jakąś wskazówkę ? Dodam jeszcze, że udało mi się ściągnąć adwcleaner aby przeskanować system i pierwszy raz wyskoczyło mi niebieskie okienko z " Obecnie nie można uzyskać dostępu do filtru SmartScreen , sprawdź połączenie internetowe. Nie można skontaktować się z filtrem Microsoft Defender SmartScreen, przez co nie można określić za jego pomocą czy uruchomienie tej aplikacji jest bezpieczne " . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 19 Marca Zgłoś Opublikowano 19 Marca Zrób skan https://www.malwarebytes.com/pl/ Później zrób logi z narzędzia https://www.bleepingcomputer.com/download/farbar-recovery-scan-tool/ I załącz pliki FRST.txt i Addition.txt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vangelii Opublikowano 19 Marca Zgłoś Opublikowano 19 Marca Dziękuje za odpowiedź . Wczoraj skanowałem mu tym system i adwcleaner nic nie wykryły, będę po 16 u niego to zrobię logi i zgram na pendrive . Znajomy ( starszy Pan ) komputera używa do gry w pasjansa, raz w miesiącu wchodzi na santander aby porobić przelewy i praktycznie tyle , nigdzie więcej dosłownie nie wchodzi , system czysty jak łza ( dosłownie ma dwie ikony na pulpicie , pasjans i moziile z nazwą BANK . ( Mozilla, Brave, Operę zainstalowałem mu kiedyś aby sobie wybrał jaka mu przeglądarka najbardziej pasuje ) . Według mnie coś po prostu blokuje połączenie do niektórych stron . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yureek Opublikowano 23 Marca Zgłoś Opublikowano 23 Marca wina może być po stronie providera netu, niech spróbuje zmienić DNS w routerze z na ten od Cloudflare, primary - 1.1.1.1, secondary - 1.0.0.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...