Major303 Opublikowano 24 Marca Zgłoś Opublikowano 24 Marca (edytowane) Szukam takiego od lat, ale niestety wszystkie modele budżetowe są wielkości patelni. Z tego powodu mój budżet tym razem jest nieograniczony, ale im wydam mniej, tym lepiej. Moja strefa komfortu kończy się tak na 1200 zł, nie jestem bardzo wymagający jeśli chodzi o smartfony, jak nie będzie się wieszał system, i nie będzie wypełniony reklamami, to już jest dobrze. Z moich własnych poszukiwań znalazłem Sony Xperia 10 VII. Ciężko go znaleźć, bo nie ma go nigdzie poza stroną sony, amazonem, i allegro (ale tutaj nie polecam kupować, bo marża z kosmosu). Prezentuje się bardzo ciekawie: ekran 6.1 cali (mały nie jest, ale w porównaniu z gigantami 6.7 cali to można go nazwać kompaktowym) brak wcięcia na aparat w ekranie wejście mini jack (zaoszczędzisz na przejściówce USB C do mini jack) Jedyna wada to cena - 1900 zł to według mnie bardzo dużo jak za smartfona. Co kilka miesięcy mają przecenę na 1700 zł, co też nie jest tanie. Chciałem się zapytać, czy nie ma jakiejś oczywistej alternatywy którą przeoczyłem. Wiem, że Google Pixel, Samsung Galaxy, i iPhone też są kompaktowe, ale tutaj już wchodzimy powyżej 2000 złotych, więc równie dobrze mogę kupić Sony. Też istnieją smartfony składane, ale według mnie są przekombinowane, to próba rozwiązania problemu który nie powinien istnieć. Ceny też mają jeszcze wyższe. Edytowane 24 Marca przez Major303 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silwerek Opublikowano 24 Marca Zgłoś Opublikowano 24 Marca Samsung Galaxy S21 6'2 cala ok 1200 pln https://www.ceneo.pl/98143284 6'1 w tym przedziale to mały wybór, o ile nie chcesz jakiegoś hammera. W 6'36 masz już dużo większy wybór 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major303 Opublikowano 24 Marca Zgłoś Opublikowano 24 Marca Godzinę temu, silwerek napisał(a): Samsung Galaxy S21 6'2 cala ok 1200 pln https://www.ceneo.pl/98143284 6'1 w tym przedziale to mały wybór, o ile nie chcesz jakiegoś hammera. W 6'36 masz już dużo większy wybór Nie jest nowy, to model z 2021 (mój obecny jest z 2020), minął termin wsparcia aktualizacji systemu, początkiem przyszłego roku koniec aktualizacji bezpieczeństwa. Nie jest to całkowicie bezsensowny zakup, ale w mojej sytuacji wymieniam stary telefon bez wsparcia na stary telefon bez wsparcia. Jedynie zyskam działający czytnik linii papilarnych, bo w moim obecnym smartfonie to już loteria czy zadziała czy nie. Zastanawiałem się nad Hammerem, ale pomimo "małego" ekranu sam w sobie telefon jest dosyć duży. Smartfony z większym ekranem mają taki sam rozmiar jak Hammer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertsup Opublikowano 30 Marca Zgłoś Opublikowano 30 Marca (edytowane) Z nowych oneplus 15t ma 6.32 i porzadna oonfiguracje za jakies dwa niesiace powinien byc dostepny u nas Edytowane 30 Marca przez robertsup 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieza Opublikowano 30 Marca Zgłoś Opublikowano 30 Marca jesli chodzi o wyszukiwanie tel to korzystam z gsmarena.com i www.kimovil.com , niestety wpisując 6.1" nic nie znajdziesz, bierz pod uwage ramki ekranu, bo możesz mieć dużą różnice( w tych samych wymiarach sa 6,5" i 6,7" zaleznie od ramki), lepiej patrzec na wymiary zewnętrzne. budżetowo ale troche większy od tego sony masz Oppo A6 Pro 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major303 Opublikowano 18 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia (edytowane) OnePlus 15t raczej cenowo będzie powyżej 2 tysięcy, nie potrzebuję flagowca, a tyle za rozmiar nie będę dopłacał. A z tego co mi wiadomo Oppo to chińska marka, i ma pełno reklam w systemie. A jeśli chodzi o rozmiar, to wysokość z dobry centymetr za dużo. Jeszcze przez ten czas znalazłem dwie opcje: Pixel 9a i Motorola Edge 60 Neo. Pixel 9a kosztuje 1700 zł, więc też trochę drogo jak za smartfona według moich standardów. A Edge 60 Neo pomimo premiery w Polsce dalej dostać się nie da. Ale z tego co mi wiadomo, cena to 1499 zł - lepiej, ale wciąż naciągam moją "budżetową strefę komfortu". Edytowane 18 Kwietnia przez Major303 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 18 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia Kup sobie xiaomi 14 pro 5G Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major303 Opublikowano 22 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia Xiaomi 14 Pro kosztuje 4400 zł, jak dla mnie zbyt drogo. A rozmiar to też patelnia. Jeżeli chodzi o Note 14 Pro, to cenowo jest ok, ale rozmiarowo też nie. Mój obecny plan - czekam aż spadnie cena Pixel 9a. Jeżeli nie spadnie, to czekam na premierę Edge 60 Neo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 22 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia co ty gadasz https://allegro.pl/produkt/smartfon-xiaomi-redmi-note-14-pro-5g-8-256gb-dual-sim-amoled-nfc-fioletowy-ba9818fb-a200-497f-affd-15a5f57ce6a0?offerId=18444535770 jednym palcem obsługiwany bo smukły w przeciwieństwie do 15 pro gdzie cegła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major303 Opublikowano 22 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 3 godziny temu, karro napisał(a): co ty gadasz https://allegro.pl/produkt/smartfon-xiaomi-redmi-note-14-pro-5g-8-256gb-dual-sim-amoled-nfc-fioletowy-ba9818fb-a200-497f-affd-15a5f57ce6a0?offerId=18444535770 jednym palcem obsługiwany bo smukły w przeciwieństwie do 15 pro gdzie cegła Rozmiary porównuję poprzez phonearena.com/phones/size Xiaomi Redmi Note 14 Pro jest rozmiarowo blisko mojego obecnego smartfona, którego uważam za duży i niewygodny. Głównie chodzi mi o transport smartfona w kieszeni, a nie użytkowanie. 16.5 centymetrowy smartfon (wysokość) można obsługiwać jedną ręką (chyba, że ktoś ma małe dłonie). Problemem jest wsadzić taką patelnię do kieszeni i np. kucnąć do zawiązania sznurówek bez złamania go wpół. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 22 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia No to miałem go i ci mówię ze jest do reki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Opublikowano 22 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 1 minutę temu, karro napisał(a): No to miałem go i ci mówię ze jest do reki Ta cegła ma ponad 74 mm szerokości. Nie wiem, czy trollujesz, czy o co chodzi. Sony ma poniżej 70 mm szerokości. Autorowi mogę jedynie polecić wyszukiwarkę na GSM Arena, gdzie można ustawić szerokość urządzenia, rocznik, pojemność baterii itp. Pod te wymagania poza Sony wchodzi jedynie Motorola Neo - najlepiej w jak najnowszej odmianie. Sony jest dość długie. Ewentualnie używane Samsungi i Apple. Albo dopłata do S25, która według mnie jest jedną z lepszych opcji obok OnePlus 15T (niestety chyba też poza budżetem). 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major303 Opublikowano 23 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia No właśnie powyżej 2000 zł i bliżej 3k już wybór jest bardzo duży. Ale nie jestem typem człowieka, który używa smartfona cały dzień. To nie jest kwestia tego, że mnie nie stać, tylko po prostu mi się nie opłaca wydawać tyle na smartfona. Na razie tak jak mówiłem - czekam jak będą wyglądać ceny Pixel 9a i Edge 60 Neo. Może pojawi się nawet okazja na Xperia 10 VII, ale Pixel i Neo mają lepszy stosunek jakości do ceny. Do używanych sprzętów nie mam zaufania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertsup Opublikowano Niedziela o 12:10 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 12:10 W dniu 18.04.2026 o 19:18, Major303 napisał(a): OnePlus 15t raczej cenowo będzie powyżej 2 tysięcy, nie potrzebuję flagowca, a tyle za rozmiar nie będę dopłacał. A z tego co mi wiadomo Oppo to chińska marka, i ma pełno reklam w systemie. A jeśli chodzi o rozmiar, to wysokość z dobry centymetr za dużo. Jeszcze przez ten czas znalazłem dwie opcje: Pixel 9a i Motorola Edge 60 Neo. Pixel 9a kosztuje 1700 zł, więc też trochę drogo jak za smartfona według moich standardów. A Edge 60 Neo pomimo premiery w Polsce dalej dostać się nie da. Ale z tego co mi wiadomo, cena to 1499 zł - lepiej, ale wciąż naciągam moją "budżetową strefę komfortu". Używam oppo od prawie dwoch lat reklamy oznaczyłem w jednym miejscu i nie ma sie do czego czepiać o ile odzywasz google play a nie alternatyw, troche proponowanych artykułów w w aktualności i nic poza tym tylko kilka zainstalowanych gier do usunięcia na start Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snow64 Opublikowano Niedziela o 17:08 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 17:08 (edytowane) Chyba najtańszym tak małym nowym smartfonem nie będącym jakim Oukitekem itp. jest Sony Xperia 10 VII za 1900zł, ale ona jest dostępna w Polsce chyba tylko w sklepie internetowym Sony. Edytowane Niedziela o 17:11 przez Snow64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...