Skocz do zawartości
bergercs

Co ostatnio zrobiłem w soim samochodzie.

Rekomendowane odpowiedzi

Shrek wywalił brak ładowania - alternator jeszcze OE - ponad 320k przebiegu. Z nastawieniem na wymian na nowy, okazało się, że Valeo trzyma formę: łożysk nie słychać, uzwojenia ładne. Zużyte szczotki przelutowane na nowe (zamiast wymieniać regulator) oraz przeszlifowane pierścienie ślizgowe (najczęstsza awaria przy takich przebiegach to zużycie tych pierścieni, Valeo zastosowało materiały z takim naddatkiem, że zamiast montować nowe, można wyrównać stare) - na jakieś 100k km powinien jeszcze posłużyć.

01.thumb.jpg.d2f7a5eee72956ea49a2c869c6b4c71e.jpg01a.thumb.jpg.239a5c0c17d1b2446bdfa5398e440b34.jpg010.thumb.jpg.5fb752b846de8aaa2c67c0071f735974.jpg02.thumb.jpg.7a18b8387f5ce500990f3324ea142e22.jpg03.thumb.jpg.ab6377f263a6f3eabf1530f97fe675bb.jpg04.thumb.jpg.83dd16df5f28800a8093a0acab1d21dd.jpg

Po imprezie ładowanie "książkowe" - 14,3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wziąłem się za wymianę linki od klamki i rygla. Skończyło się tylko na rozebraniu boczka, bo mi gościu linki nie przysłał, więc nie ma sensu tego składać... Przynajmniej mogę teraz drzwi od środka otworzyć 😄 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zatankowałem E98 + LPG , do pełna. 

Nie skorzystałem z kontynuacji OC w Towarzystwie ubezpieczeniowym , od tak miałem zapłacić o 350pln. więcej (nie przypominam sobie aby ktoś kiedykolwiek korzystał z mojej polisy w wyniku poniesionej szkody , bo takowej przez ostatnie ćwierć wieku + nie było) , podziękowałem wymówieniem umowy i wziąłem OC od innego towarzystwa ubezpieczeniowego, teraz mam więcej pozycji w pakiecie i 60pln. taniej jak za zeszły rok , chciał bym poznać statystyki ile osób po otrzymaniu kontynuacji ubezpieczenia , zdecyduje sie zapłacić więcej , czy tak jak ja zmieni ubezpieczyciela.       

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi