Pzgr. 39 Opublikowano 2 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia (edytowane) Witam! Czy zna ktoś jakiś fajny system operacyjny, który odpalałby się z pendrive i byłby przeznaczony typowo do oglądania filmów ? Udało mi się zaistalować na tablecie z Windows Androida TV 14, o dziwo działa to, ale niestety nie zapisuje danych na pendrive. Po wyłączeniu wszystko się resetuje. Instalacja w pamięci wewnętrznej odpada, bo muszę mieć Windowsa na tym tablecie a nie chcę dzielić partycji, jako że sam tablet ma jej tylko 40 GB a programy też zajmują trochę miejsca. Zależy mi, by można było zwyczajnie zainstalować aplikacje np. Netflix i żeby interfejs był odpowiednio wygodny do TV. Edytowane 5 Kwietnia przez Pzgr. 39 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Opublikowano 13 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia Prawdopodobnie nie istnieje aplikacja Netflix na Linux. Jeśli istnieje taki twór, to jest to amatorski wrapper strony internetowej. Skoro i tak masz tam Windows i go używasz, to instalacja drugiego systemu (tym bardziej bez aplikacji) według mnie nie ma sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pzgr. 39 Opublikowano 13 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia (edytowane) Będę próbował z tym Androidem TV, ale póki co nie mam chęci i troszkę też czasu. Ogólnie sens jest taki, że tablet będzie czymś jak HDMI Stick - system do oglądania filmów na telewizorze, który jest z początków Smart TV, przez co nie ma aktualizacji oraz niektórych aplikacji. Edytowane 13 Kwietnia przez Pzgr. 39 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...