Somelas Opublikowano 5 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia (edytowane) Cześć wszystkim, Składam od zera zestaw dla syna nastawiony głównie na dynamiczne gry e-sportowe (CS2, Fortnite) do gry w nowsze tytuły mamy Ps5. Zależy mi na maksymalnej płynności, bo celuję w wykorzystanie potencjału monitora 240Hz w 1080p. Wybrałem poniższe podzespoły i chciałbym zapytać, czy w tej cenie (ok. 5200 zł za całość) wszystko do siebie pasuje, czy może coś byście wymienili na sensowniejszego w podobnym budżecie? Szczególnie interesuje mnie opinia o nowym Intel Arc B580 w tym zestawieniu – czy przy procesorze 7500F na AM5 to będzie dobry wybór pod wysoki refresh rate? Mój zestaw: CPU: AMD Ryzen 5 7500F (AM5) GPU: Intel Arc B580 12GB GDDR6 (Battlemage) Płyta: ASRock B650M-HDV/M.2 RAM: Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 SSD: GoodRam PX700 1TB PCIe Gen4 NVMe (7400 MB/s) Chłodzenie: Endorfy Fera 5 Black ARGB Zasilacz: Gigabyte P650G 650W 80 Plus Gold (ATX 3.1) Obudowa: Darkflash DK352 Plus (4 wentylatory ARGB) Monitor: Monitor: iiyama G-Master GB2471HSU-B1 Gold Phoenix (24.5", IPS, 240Hz) Pytania dodatkowe: Czy płyta główna i zasilacz są optymalne pod ten zestaw, czy warto do czegoś dołożyć? Czy przy Intel Arc B580 funkcja Re-Size BAR na tej płycie ASRocka działa bezproblemowo? Jak dla mnie maszyna wydaje się bardzo wydajna, jak już zdecydowaliśmy się na nowy PC to chciałbym jednak kupić sprzęt pod nową generacje z DDR5, ale czy jest to tego warte grając głownie w fps, przeglądanie internetu? Może jest coś wartego uwagi w znacznie niższej cenie. Z góry dzięki za pomoc i wszelkie sugestie! Edytowane 5 Kwietnia przez Somelas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzejek Opublikowano 6 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia Cześć, może ci się przyda https://www.krsystem.pl/kp-OlwrfZ1Vl jeśli chodzi o kartę to 5060 https://www.ceneo.pl/187494630 ma jednak wadę w postaci 8gb ramu ale Nvidia Reflex z boostem bardzo pomaga w grach esport z używek hmm 2080 ti 11Gb to staruszek i zapewne trzeba do niego doliczyć wymianę pasty i termopadów ~120zł ale finalnie mógł już zostać w tym komputerze na długo jak nie na zawsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merqus4 Opublikowano 7 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia Jeżeli chodzi o esport też bym pomyślał nad nvidią Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...