Skocz do zawartości
NightRid3r

Problem z rgb w obudowie Antec

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem z kontrolerem lub programem do rgb. Używam sterowania podświetleniem rgb przez program msi mystic light. Od ustawień z kontrolera obudowy mam odłączony przycisk. Jednak co jakiś równy czas na chwile przełącza się rgb na tryb z kontrolera na kilka sekund i tak ciągle. Mystic light jest ustawiony jako główny program. Jest jeszcze tylko jeden od wyłączenia podświetlenia karty graficznej ale on nie koliduje bo bez niego dzieje się to samo. Obudowa Antec P20C, płytą główna MSI B850 GAMING PLUS WIFI. Mystic light działa raczej stabilnie i było już dużo aktualizacji przez ten czas. Jedyne co to czasem podświetlenie się nie włącza po wybudzeniu komputera. Ma ktoś jakiś pomysł? Czy jedyny to sterować tylko z przycisku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak w przypadku Antec ale w endorfy jak chcesz zamiast na reset sterować argb przez software z mobo to musisz przełączać się między trybami aż podświetlenie zgaśnie, a potem kilknąć jeszcze raz i wtedy sterowanie jest ustawione na te z mobo.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

29 minut temu, Merqus4 napisał(a):

Nie wiem jak w przypadku Antec ale w endorfy jak chcesz zamiast na reset sterować argb przez software z mobo to musisz przełączać się między trybami aż podświetlenie zgaśnie, a potem kilknąć jeszcze raz i wtedy sterowanie jest ustawione na te z mobo.

Dzięki spróbuję, może akurat działa to podobnie i mimo nie podłączonego włącznika coś tam się gryzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie jest podobnie. Przytrzymanie około 3 sekund aż podświetlenie mrugnie na biało przełacza tryby obudowa/płyta, a 6 sekund wyłącza je całkowicie. U mnie zmieniło się to, że już od włączenia komputera mam ustawienie podświetlenie z mystic light, a nie jak wcześniej dopiero po załadowaniu systemu ale niestety dalej co jakiś czas na chwile włącza się jakiś tryb z kontrolera, a już się cieszyłem, że wreszcie będzie ok. Może jednak ten kontroler jest jakiś trefny albo ta apka od msi. Spróbuję zmienić aplikację do rgb, a jak dalej bedzie to samo to sprawdzę na innym kontrolerze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi