Skocz do zawartości
toxicrain0912

34" 3440x1440 VA - 165hz + budżetowy.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy są osoby, fachowcy które poradzą jakis najlepszy monitor na podstawie danych , testów.

3440x1440 , 165hz + ,34 cale na VA.

Będzie służył do pulpitu, filmów, przeglądarki. Nie będę na nim grał. Chcę dwie przeglądarki otworzyć jednocześnie na nim i używać.

Widziałem masę modeli po 1000-1500zl. 

Nie wiem który i dlaczego warto wziąć, który jest najlepszy.

Dodatkowo zapomnialem dopytac - czy G-SYNC pelni jakas funkcje na pulpicie, w filmach, na yt, na twitchu podczas 165hz? Czy g-sync na tych budzetowcach mozna jakos odpalic? czy to cos pomoze?

Dziękuję za pomoc.

Edytowane przez toxicrain0912

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież masz pełno tematów z monitorami. Wystarczy przeczytać.
Ludzie różnie też podchodzą. Jedna osoba wybiera pomiędzy 5 identycznymi modelami i znajduje różnice które jej nie pasują, inna bierze pierwszy lepszy monitor, który działa poprawnie.
Do tego nie masz prawie żadnych wymagań, bo dopiero jak ktoś gra i ma większy budżet to zaczyna zwracać uwagę na wodotryski. Z ciekawości, po co Ci 165hz+ skoro nie grasz?
Standardowo, pooglądaj sobie Stilgara na owocowym kanale YT. 

Matryca i tak będzie VA, więc monitory nie będą się dużo od siebie różniły. 
Co do polecajek to mam 34 cale, 3440x1440, którego głównie używam do pracy i jestem zadowolony. Jest on moim głównym monitorem więc na nim też gram, przeglądam neta i oglądam filmy.
Drugi, mniejszy monitor to iiyama, 27 cali. Też nie mogę narzekać, więc jako firmę też w sumie mogę polecić

Edytowane przez ipkiss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi