Krzysiak_PL_GDA Opublikowano 20 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia (edytowane) Tak jak w temacie: Czy można jakimś domowym sposobem sprawdzić czy komputer nie jest zainfekowany i nie rozsyła SPAM`U??? Na komputerze zainstalowany Norton360 i nic nie wykrywa. Ale na wielu stronach wyświetla się czasami komunikat np: "Zbyt wiele żądań, zostałeś tymczasowo zablokowany" itp. Edytowane 20 Kwietnia przez Krzysiak_PL_GDA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooQee Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia Do przeskanowania pod tym kątem używam dwóch programów: Malwarebyte oraz AdwCleaner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jmk Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia Sprawdź historię stron w przeglądarce internetowej, z której korzystasz i wyczyść pamięć podręczną niej razem z plikami cookies. Możesz też sprawdzić w cmd podejrzane połączenia wychodzące i przychodzące komendą: "netstat -ano", jeśli korzystasz z Windowsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Opublikowano 22 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 1. Podaj listę zainstalowanych wtyczek w przeglądarce. 2. Może sam Norton robi jakieś skanowanie przed wejściem na stronę? 3. Używasz VPN? Jeśli tak, to on może być banowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak_PL_GDA Opublikowano 24 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia Na razie wszystko wróciło do normy 🙂 W sumie nic nie zrobiłem oprócz e-maila do dostawcy Internetu. Obecnie forum purepc nie wymaga wpisywania kombinacji liter i cyfr przy wchodzeniu na forum( a działo się to za każdym razem podczas moich podejrzeń). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Opublikowano Sobota o 08:47 Zgłoś Opublikowano Sobota o 08:47 Wymaganie wpisywania liter na forum (captcha) nie ma nic wspólnego z twoim problemem. To mechanizm obronny forum - dostają go wszyscy, gdy jest włączony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak_PL_GDA Opublikowano Sobota o 09:39 Zgłoś Opublikowano Sobota o 09:39 Ok ale pojawiał się za każdym razem gdy wchodziłem na forum. W tym samym czasie problem występował z innymi stronami www. Teraz od 2 dni nie mam wyżej opisanego problemu i dodatkowo forum nie prosi mnie o weryfikacje. Więc tak to połączyłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...