Skocz do zawartości
Krzysiak_PL_GDA

Czy można jakimś domowym sposobem sprawdzić czy komputer nie rozsyła SPAM`U???

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie:

Czy można jakimś domowym sposobem sprawdzić czy komputer nie jest zainfekowany i nie rozsyła SPAM`U???

Na komputerze zainstalowany Norton360 i nic nie wykrywa.

Ale na wielu stronach wyświetla się czasami komunikat np: "Zbyt wiele żądań, zostałeś tymczasowo zablokowany" itp.

Zrzut ekranu 2026-04-20 201804.png

Edytowane przez Krzysiak_PL_GDA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź historię stron w przeglądarce internetowej, z której korzystasz i wyczyść pamięć podręczną niej razem z plikami cookies. 
Możesz też sprawdzić w cmd podejrzane połączenia wychodzące i przychodzące komendą: "netstat -ano", jeśli korzystasz z Windowsa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie wszystko wróciło do normy 🙂 W sumie nic nie zrobiłem oprócz e-maila do dostawcy Internetu. 

Obecnie forum purepc nie wymaga wpisywania kombinacji liter i cyfr przy wchodzeniu na forum( a działo się to za każdym razem podczas moich podejrzeń).

Pozdrawiam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok ale pojawiał się za każdym razem gdy wchodziłem na forum. W tym samym czasie problem występował z innymi stronami www.

Teraz od 2 dni nie mam wyżej opisanego problemu i dodatkowo forum nie prosi mnie o weryfikacje. 

Więc tak to połączyłem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi