Lolek123 Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia Hej, zastanawiam się nad kupnem komputera i chciałbym zapytać, czy ktoś miał okazję testować albo posiada komputery z serii SMX od x-komu. Konkretnie interesuje mnie konfiguracja SMX Battlestation M5A i5-14400F/32GB/1TB/RTX5070. Sprzęt jest teraz na promocji i wychodzi sporo taniej niż składanie czegoś podobnego samemu, ale trochę mnie zastanawia brak informacji o producentach poszczególnych podzespołów (są zaledwie ogólne informacje). Z tego co widziałem, warto byłoby wymienić chłodzenie procesora na coś lepszego niż fabryczne i dorzucić jakiś dodatkowy dysk (potrzebuję go głównie do montażu filmów i tworzenia animacji, raz na jakiś czas do zagrania w jakąś gierkę - nie zależy mi żeby świecił się na każdy możliwy kolor, ma spełniać swoje zadanie). Ktoś coś może powiedzieć z własnego doświadczenia? Z góry dzięki za zaangażowanie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia Cena i czy ddr5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lolek123 Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 15 minut temu, karro napisał(a): Cena i czy ddr5 5999 brutto, DDR4 3200 MHz (bez promki 7550 zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia (edytowane) Tylko do montazu lepiej mieć CPU z qsync. Cena adekwatna jeśli z win Edytowane 21 Kwietnia przez karro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lolek123 Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 25 minut temu, karro napisał(a): Tylko do montazu lepiej mieć CPU z qsync. Cena adekwatna jeśli z win Super, dzięki za opinię! Z tego co czytałem to NVENC/NVDEC z karty graficznej w jakimś stopniu zastąpi qsync, także prawdopodobnie zdecyduję się na tą jednostkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j3zz Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia (edytowane) Mobo masz na chipsecie H610 , to ograniczy rozbudowe w przyszlosci, nie wspominając o PCI-E 3.0, nie ma sensu chyba, że desperacja albo "na firme" 😉 Edytowane 21 Kwietnia przez j3zz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...