m-iiiii Opublikowano 22 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia Poszukuję komputera głównie do pracy biurowej - przeglądarka na kilkudziesięciu zakładkach, Libre Office, podstawowa grafika, Whatsupp, faktury i magazyn itp. Odnośnie gier- kolega czasami War Thunder uruchomi. Monitor 27 cali. Dotychczasowy komputer w losowych momentach zaczął mi pokazywać bluescreeny a całość jest za stara aby próbować znaleźć usterkę (AMD A8, 8GB RAM, SSD 256, Win 10). Chciałabym raczej coś do 1600PLN, z Win 11, zakup na FVAT. Rozważam: HP 805 G8 Mini W11P Ryz 5 PRO 5650G 16GB 512GB NVMe Poleasingowy za 1599pln - wg. rankingów dużo szybszy procesor niż wymienione niżej I5 8 generacji, zintegrowana karta graficzna wystarczająca na ew. gry. W idle i przy normalnej pracy mam nadzieję że jest to bardzo ciche ;). Seria G8 to chyba w okolicy 2022r wyszła. I chyba go można do monitora zamocować czyli porządek na biurku;). LENOVO ThinkCentre M920q i5-8500T 16GB 256GB SSD Win 11 PRO BOX 899pln - też zestaw wystarczający i dużo szybszy od mojego obecnego choć już dość stary. Z tym że już 7 lat ma? Składać coś z podstawowych części (nowych)? Obudowa by została, zasilacz - 200pln, 16 GB DDR4- 420pln, Ryzen 5500 310pln, płyta 350pln, 150 chłodzenie, 200 jakaś tania karta graficzna, ew. 300 dysk SSD 512GB lub spróbować zostawić stary- w tej opcji trochę dyskusyjna zapewne jest licencja Windowsa z poprzedniego zestawu. I w sumie chyba niewiele mi to daje w porównaniu do zestawu pierwszego, większy pobór prądu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Opublikowano 22 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia Jak bierzesz pod uwagę gry, to raczej AMD - ich integry są mocniejsze. Reszt rzeczy uciągnie dowolny nowożytny procesor. Ewentualnie jakiś chiński mini pc z MediaExpert itp - niektóre sklepy mają je normalnie w ofercie. Poza grą starczyłby jakiś N100, N150 z 16 GB RAM (jeśli obecnie A8 wyrabiał). Składak IMHO bez sensu. Ale... jeśli ten monitor nie jest 4K, to może używany Mac Mini M1 16 GB (kwestia aplikacji "faktury i magazyn")? Chyba są sklepy, które sprzedają używki na FVAT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...