Łukasz1991 Opublikowano Wtorek o 11:14 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 11:14 Cześć Wszystkim, Mam następująca zagwozdkę, mianowicie w trakcie grania w grę Resident Evil Requiem dostrzegłem przy uruchomionym HWInfo64 temperaturę procesora, ale tylko w przypadku dwóch z sześciu rdzeni - około 90-92 stopnie i informacja o dławieniu termicznym. Samą temperaturę i parametry monitoruje przy użyciu Msi Afterburner/Riva Tuner, tam nie dostrzegłem aby temperatury sięgały powyżej 85 stopni. W trakcie samego grania, w różnych lokacjach ale bardziej później niż na samym początku - gra poszarpuje, nie ma takiej płynności w chodzeniu postacią Leona i te poszarpywanie nie koniecznie związane jest ze spadkiem fps, ale nie każda lokacja powoduje te poszarpywanie. Częstotliwość procesora sięga od 3800-4200MHz i w tym wartościach oscyluje. Trochę jest to męczące już, jak widzę innych grających w tę grę na YouTube to u nich takowych problemów nie dostrzeglem z jakimkolwiek szarpaniem. Komputer lekko ponad 2 lata temu miał serwis, wymieniano termopady + Honeywell PTM7950 na grafice jak i na samym procesorze. Niedawno samemu po prostu wyczyściłem laptopa z potencjalnego kurzu, także w tej kwestii chyba jest w porządku. Jesli ktoś z Was miałby jakieś sugestie co do tego problemu, co tutaj można byłoby posprawdzać aby pewne rzeczy ponaprawiać, byłoby super. PS. Pragmata demo również bojkotuje, też zauważyłem takie poszarpywanie ekranu, co niestety jest irytujące i nie pozwala całkowicie oddać się rozgrywce. Generalnie z wieloma nowszymi tytułami średnio sobie radzi. Najbardziej to zależy mi na tym by nie było tego poszarpywanie ekranu który tak jak wspomniałem - nie objawia się całkowicie spadkami fpsow, a jedynie nieprzyjemnym wrażeniem poszarpywanego obrazu, i co ciekawe - nie każdy tytuł to ma. Specyfikacja laptopa: RTX2060 6GB VRAM i7 1075H 2,6GHz 6 rdzeni/12 wątków SSD 512GB 16 GB DDR4 2933MHz 2x8GB Windows 11 Home x64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...