Emil.torun Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu Dzień dobry Posiadam komputer marki Lenovo typu All in One. W załączniku zdjęcie naklejki z modelem. Komputer ma już 12 lat i chodzi baaaardzo wolno. Jakiś czas temu zwiększyłem ilość pamięci RAM do 8 GB, ale nic to nie dało. Sprawę skonsultowałem z chatem GPT i zasugerował wymianę dysku na SSD. Zawiozłem więc komputer do serwisu, ale oni twierdzą, że po wymianie dysku nie podoła procesor. To znaczy będzie działać, ale bez zbytniej poprawy. Nie twierdzę, że nie mają racji, ale prowadzą również sprzedaż komputerów używanych i chciałbym mieć pewność, że ich diagnoza nie była podyktowana chęcią sprzedaży mi ich komputera 😉. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Emil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu SSD zawsze dawał kopa, więc mimo wszystko byłoby lepiej, choć przyznaję, że Pentium G3220T lekko reliktowy i słaby (tylko 2 rdzenie i w dodatku 2,6GHz - gdyby to były 4 rdzenie w tej generacji, przy taktowaniu ponad 3GHz to można by pogadać przy Win 10), więc może być to takie lepienie bałwanka z suchego piasku - i tak będzie lipa. Inna sprawa, że dzisiaj 8GB to też już tak średnio z tego co widzę (nawet do biura). Może faktycznie czas na nowy komp ... z drugiej strony, teraz nowe części drogie (RAM i SSD), co podbije cenę nowego zestawu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pzgr. 39 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Nowy dysk zawsze można przełożyć innego komputera, gdyby nie dał zbyt wiele. Tak że moim zdaniem warto spróbować. Można by też zainstalować jakiegoś Linuxa zamiast Windows, jeżeli tylko brak niektórych programów nie jest problemem. Oczywiście, to jest takie rozwiązanie na przeczekanie wysokich cen pamięci, by za jakiś czas kupić coś w miarę nowego. Edytowane 1 godzinę temu przez Pzgr. 39 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...