SpiderFYM Opublikowano 11 godzin temu Zgłoś Opublikowano 11 godzin temu Cześć wszystkim, Stoję przed wyborem laptopa i swoje poszukiwania skończyłem na dwóch modelach z tytułu. Legion 5 OLED - Ryzen 7 260 / 24GB RAM / RTX 5060 HP Omen - Ultra 7 255H / 24GB RAM / RTX 5060 Teraz podaje najważniejsze rzeczy dla mnie: 1. Laptop przez większość czasu będzie zamknięty, podłączony do zewnętrznego monitora o rozdzielczości 4K 2. Kluczową sprawą jest dla mnie system chłodzenia. Jako że laptop będzie zamknięty, zależy mi aby chłodzenie działało poprawnie przy zamkniętej klapie i było możliwie jak najbardziej wydajne. Co za tym idzie - chce aby laptop generował możliwie jak najniższą temepraturę na CPU oraz GPU. 3. Kolejną kluczową cechą jest dla mnie kultura pracy. Chce aby laptop był możliwie jak najbardziej cichy. Laptop będzie włączony również nocą, więc zależy mi aby posidał tryb "cichy" i był możliwie jak najcichszy. 4. Laptop przez zdecydowanie większość ilość czasu będzie podłączony na stałę do zasilaniach. Dobrze byłoby gdyby posiadał system ochrony baterii. 5. Urządzenie przede wszystkim używane jest do przeglądania internetu i oglądania filmów. 6. Jedyną grą jaką uruchamiam jest Football Manager. Który z laptopów będzie pod tym względem wydajniejszy? 7. Chciałbym móc generować grafiki i krótkie, proste wideo w AI. 8. Oled były zdecydowaną przewagą do oglądania filmu w łóżku, natomiast przez większość czasu nie będzie wykorzystywany. Co według Was powinienem wybrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...