Skocz do zawartości
citydariusz

czy taki zestaw nadaje się do kupna?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

zestaw będzie działał , ale 

to czy można wybrać np. innego producenta każdego z podzespołów to inna kwestia , przeważnie finansowa   

pytanie powinno być , czy taki zestaw spełni moje oczekiwania np. w grach typu ? w rozdzielczości ? 

śmieszy mnie natomiast podejście że tyle Vramu na karcie graficznej w danym roku to ok , a tyle to za mało , taki budżet taka karta taka wydajność , chyba nikt nie oczekuje że kupując kartę z średniego segmentu suwaki w każdej grze będzie przestawiał max na prawo....        

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestaw na DDR4 w 2026 roku... Do czego to doszło.

I ten SSD. Za znacznie lepszy dałem 200 zł. Niesamowite są te ceny.

Proponuję tak: uzbroić się w cierpliwość i w konto na jednym z portali, gdzie publikuje się okazje cenowe, promki itp. Zacząć tam polowanie. Na pewno trzeba oszczędzić na SSD, chłodzenie procesora za 60-70 zł wystarczy. 14400 się ledwie co grzeje. Oszczędzić jeszcze stówę na obudowie w cebulowy sposób.

Zaoszczędzone pieniądze włożyć w kartę z 12 lub 16GB. To naprawdę ma znaczenie, bo technologie "darmowej wydajności" lubią pamięć, a Ty się będziesz musiał polubić z nimi. Pewnie trzeba będzie wziąć Radeona, ale na to przy tym budżecie już się nie poradzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi