uzytkownik82882 Opublikowano 17 godzin temu Zgłoś Opublikowano 17 godzin temu Czesc chciałam kupić laptop do 10 tysiecy ma to być gamingowy ktory otworzy <csa,league of legends itp> Do tego chcialabym zeby tez byla mozliwosc zainstalowania fl studio ,blender, i lauchpad Prosze o polecenie laptopa ktory spelni role tego Do 10 tysiecy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasy Opublikowano 17 godzin temu Zgłoś Opublikowano 17 godzin temu Jak laptop i do takich zastosowań to masz tam głównie na kartach GeForce. Dam poniżej taki laptop. Procesor wprost desktopa, ale ograniczony mocą bo wiadomo - laptop. Wadą procka jest jedynie właśnie pobór mocy przy obciążeniu, w stanie spoczynku używa oszczędniejszych rdzeni. Zrobisz UV i jest git, ten procesor jest mocny i do gier i do programów. https://www.x-kom.pl/p/1475452-laptop-15-16-hp-omen-16-i9-14900hx-40gb-2tb-rtx5070ti-240hz.html#Specyfikacja Z procesorami AMD mam pogmatwaną sprawę bo tam inaczej projektują proce niż na PC. Dam Ci namiar na lapka rodzimego producenta z konfiguratorem. Masz tam Ryzena 9 9955HX3D, jeden z najlepszych proców do wszystkiego aktualnie, ale cena jest jak widzisz. https://dreammachines.pl/pl/configurator/RT5070Ti-16PL30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu Proszę uważać przy wyborze matrycy laptopa. Są modele, nawet IPS, które mają bardzo wąski gamut (pokroju ~60% wielkości wzgledem sRGB). Sugeruję celować w model z gamutem o wielkości minimum ~100% wzgl. sRGB, (który sam w sobie jest już dosyć wąski) jeśli ma by ten ekran używany do oceny kolorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merqus4 Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Opublikowano 7 godzin temu Hej coś takiego ci mogę polecić, miałem z nim styczność i bardzo fajny sprzęt - RX5070Ti-16PL20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uzytkownik82882 Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu 1 godzinę temu, Merqus4 napisał(a): Hej coś takiego ci mogę polecić, miałem z nim styczność i bardzo fajny sprzęt - RX5070Ti-16PL20 W jakim sklepie najlepiej kupić ? Bo tyle sie tego naczytałam że boje sie że kupie i bedzie wadliwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uzytkownik82882 Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu 3 godziny temu, Kyle napisał(a): Proszę uważać przy wyborze matrycy laptopa. Są modele, nawet IPS, które mają bardzo wąski gamut (pokroju ~60% wielkości wzgledem sRGB). Sugeruję celować w model z gamutem o wielkości minimum ~100% wzgl. sRGB, (który sam w sobie jest już dosyć wąski) jeśli ma by ten ekran używany do oceny kolorów. A mozesz mi powiedziec jaki polecasz ? I najlepiej z jakiej strony chcialabym kupic cos co jednak ma jakas gwarancje w przypadku gdyby sie cos stalo sprzetem tyle sie juz naczytalam opinii ze boje sie kupić juz w media expert chcialabym wydac na cos co jednak posluzy troche i chociaz przez rok nie bedzie sie psuc 11 godzin temu, Kasy napisał(a): Jak laptop i do takich zastosowań to masz tam głównie na kartach GeForce. Dam poniżej taki laptop. Procesor wprost desktopa, ale ograniczony mocą bo wiadomo - laptop. Wadą procka jest jedynie właśnie pobór mocy przy obciążeniu, w stanie spoczynku używa oszczędniejszych rdzeni. Zrobisz UV i jest git, ten procesor jest mocny i do gier i do programów. https://www.x-kom.pl/p/1475452-laptop-15-16-hp-omen-16-i9-14900hx-40gb-2tb-rtx5070ti-240hz.html#Specyfikacja Z procesorami AMD mam pogmatwaną sprawę bo tam inaczej projektują proce niż na PC. Dam Ci namiar na lapka rodzimego producenta z konfiguratorem. Masz tam Ryzena 9 9955HX3D, jeden z najlepszych proców do wszystkiego aktualnie, ale cena jest jak widzisz. https://dreammachines.pl/pl/configurator/RT5070Ti-16PL30 Troche sie naczytalam tego czy ta strona jest bezpieczna? Czy napewno nie dostane uszkodzonego? A musze to ram wybierac? Nie znam sie za bardzo na laptopach a odlozylam troche hajsu i chcialabym zainwestowac w laptopa zeby sie nie psul chociaz przez rok.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) 6 minut temu, uzytkownik82882 napisał(a): A mozesz mi powiedziec jaki polecasz ? Sugeruję pooglądać testy laptopów, na które się zdecydujesz, bo w dobrych testach (np. na PurePC) są matryce mierzone. Edytowane 5 godzin temu przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uzytkownik82882 Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) 12 minut temu, Kyle napisał(a): Sugeruję pooglądać testy laptopów, na które się zdecydujesz, bo w dobrych testach (np. na PurePC) są matryce mierzone. Nie znam sie za bardzo na tych laptopach xd a w mediaexpert nie chce zeby mi jakies gówno za przeproszeniem sprzedali wiec potrzebuje strony ktora jest godna polecenia i nie ma problemu z gwarancja w przypadku wadliwej rzeczy w laptopie Bedzie mi bardzo miło jak napiszesz mi jaka strone polecasz i jaki laptop ktory by spelnial moje wymogi Edytowane 5 godzin temu przez uzytkownik82882 Edytowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasy Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu Godzinę temu, uzytkownik82882 napisał(a): Troche sie naczytalam tego czy ta strona jest bezpieczna? Czy napewno nie dostane uszkodzonego? A musze to ram wybierac? Nie znam sie za bardzo na laptopach a odlozylam troche hajsu i chcialabym zainwestowac w laptopa zeby sie nie psul chociaz przez rok.... Masz konfigurację, wybierasz co naprawdę potrzebujesz. Ja na przykład mam jako taką wiedzę i kupowałbym goły bo mogę wykorzystać ze starszego laptopa czy po prostu mam już u siebie lub kupić swoimi sposobami. Te laptopy nawet na portalu PurePC wychodzą na testy. Miałem okazję widzieć ich nieraz na targach PGA, a teraz w Łodzi będą na CDAction Expo. Miałem również okazję poznać ludzi z tej firmy z wyższych stanowisk. Jeśli chodzi o stronę oficjalną producenta, nie musisz się martwić. A problemy zdarzyć się mogą w każdym egzemplarzu nieważne od kogo i gdzie, czasem się ma pecha. Nawet kolega tutaj polecił ci laptopa z tej firmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...