Skocz do zawartości
ENIGMA

Abit KT7A rev1.2 a duron 1200 - czy to zadziała - pomocy!!!

Rekomendowane odpowiedzi

posiadam płytę abit kt7a z rev 1.2 i chcę kupić durnia 1200. Słyszałem że mogą pojawić się problemy z odpaleniem tego procka na tej płycie. Czy ktoś posiada tą płytę z rev 1.2 i np durnia 1100 w górę. Dajcie jakieś info bo nie wywalę 220 zeta w błoto. Na stronie abita pisze że działa niby do 1200 (bez kręcenia) ale nic nie pisze o rev płyty. Wiem że problemy mają XPeki na tej płycie ale co z morganami. POMOCY :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bedzie dzialac na bank tylko trzeba upadtnac bios na tego w ktorym jest obsluga Morgana bo jak wychodzily kt7a rev 1.2 to jeszcze nie bylo morgana na rynku. Ja widzialem KT7(bez A na kt133) z Duronem 1200. Wiec na Kt7A nie bedzie problema.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam dokladnie te sama plyte co ty i dokladnei tego procka o ktorego ci chodzi. Dziala zajebiscie, tyle ze sie <span style="color:red;">[ciach!]</span>owo!!! podkreca, ale moze to wina mojego procka, ktory byc moze jest z kiepskiej serii.

P.S. Z poczatku wykrywal mi procka jako athlona, ale updatowalem bios i teraz jest wszystko wporzo i mam nawet wiecej opcji w biosie :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

www.abit.com.tw

(...) ABIT KT7A / KT7A-RAID V1.3 mainboard is hardware compatible (ready) and can support AMD Athlon XP processor via BIOS update.

ABIT KT7 / KT7-RAID / KT7E all version and KT7A/KT7A-RAID V1.0/1.1/1.2 cannot support AMD Athlon XP processor. (...)

Zaskakujące jest wasze przekonanie, że napewno będzie to działać. Który to niby bios daje obsługę morganów dla płyty KT7A rev. 1.2, bo do 1.3 jest to wyraźnie zaznaczone, że v.65

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem pewnien, ale chyba juz na forum byly opinie, ze m.in. XP na plytach rev. 1.0-1.2 dzialaja (konkretnie chodzilo chyba o 1.1). Czy moze to ktos potwierdzic?

Zas co do durakow 1.2 GHz, to po updacie biosu do wersji z koncowka 7N, powinno smigac bez problemu (nawet w softmenu III widac, ze jest support dla takich czestotliwosci).

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, jeszcze chcialem sie spytac, czy jest jakis smialek, ktory porobwal wrzucic bios z werszynow 1.3 do plyt o rev. 1.0-1.2?? Z jakim skutkiem? :)

pozdrawiam

He, He pytales sie, patrz co udalo mi sie to patrz co udalo mi sie wygrzebac na necie:

"Name: PC Doctor

Date: July 04, 2002 at 12:46:12 Pacific

Homepage: The PC Doctor

Subject: Athlon XP on an Abit kt7a???

Reply:

FYI, I've just downloaded the v1.3 BIOS upgrade and successfully flashed my 1.2 BIOS without needing to 'hot swap' the chips. I booted into bare DOS and used the supplied AWDFLASH program in the following format:

AWDFLASH kt7s_9r.bin /py/QI/F

You are asked if you want to save the existing BIOS, to which I chose yes - then you are asked "are you sure" - just select "yes" again. voila! Should work. System came on with a BIOS date of 06/11/2002."

SPoko co? :) Mam wielka prosbe daj znac czy i tobie udalo sie wgrac najnowszy bios z abita 1.3 to i ja tak zrobie (mam kt7e :))

Czym sie!! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...