Kazikowy Opublikowano Wtorek o 09:40 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 09:40 Cześć mam pytanie. Czy w najbliższym czasie będą jakieś nowe modele laptopów? Czy warto czekać i czy na początku są dobrze wycenione czy są mocno przestrzelone? Zależy mi na czymś w cenie 6000-8000 do gier i do pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silwerek Opublikowano Wtorek o 10:22 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 10:22 Te tutaj ci nie pasują? Dlaczego? https://www.purepc.pl/jaki-laptop-kupic-polecane-laptopy-kwiecien-i-maj-2026 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazikowy Opublikowano Wtorek o 12:40 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 12:40 Ogólnie pasują ale zastanawiam się czy w najbliższym czasie będzie wychodzić coś nowego. Obecnie myślałem nad https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/laptopy-i-ultrabooki/laptopy/laptop-acer-nitro-16-ai-an16-61-16-ips-180hz-ryzen-ai-9-365-32gb-ram-1tb-ssd-geforce-rtx5070ti-dlss-4-funkcje-ai lub https://www.morele.net/laptop-lenovo-legion-5-15akp10-ryzen-ai-7-350-32-gb-1-tb-rtx-5070-165-hz-oled-83f1001spb-14847580/ Nie wiem co o nich myśleć, nie muszę jeszcze kupować i mogę poczekać jeszcze spokojnie 2-3 miesiące ale nie wiem czy jest na co czekać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerg7 Opublikowano Wtorek o 16:10 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 16:10 (edytowane) https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/laptopy-i-ultrabooki/laptopy/laptop-hp-omen-max-16-ak0008nw-ryzen-ai-7-350-16-ips-240hz-32gb-ram-1tb-ssd-geforce-rtx5070ti-dlss-4-windows-11-home?utm_content=2110688&utm_term=Laptopy&utm_source=Criteo&utm_campaign=retargeting&utm_medium=Click-Collect&utm_id=413244&cto_pld=P7UtPJdYAACKnfZ6PaqWfg zasilanie : 330 [W] , ram w dual 5600 , win 11 p.s. puścisz sobie go na econo i bezie wydajność wyższa niż w w/w lub podobna, a będzie w miarę cisza. Edytowane Wtorek o 16:17 przez Gerg7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazikowy Opublikowano Wtorek o 19:04 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 19:04 2 godziny temu, Gerg7 napisał(a): https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/laptopy-i-ultrabooki/laptopy/laptop-hp-omen-max-16-ak0008nw-ryzen-ai-7-350-16-ips-240hz-32gb-ram-1tb-ssd-geforce-rtx5070ti-dlss-4-windows-11-home?utm_content=2110688&utm_term=Laptopy&utm_source=Criteo&utm_campaign=retargeting&utm_medium=Click-Collect&utm_id=413244&cto_pld=P7UtPJdYAACKnfZ6PaqWfg zasilanie : 330 [W] , ram w dual 5600 , win 11 p.s. puścisz sobie go na econo i bezie wydajność wyższa niż w w/w lub podobna, a będzie w miarę cisza. Trochę drogi i problem jest taki, że nie potrzebuje Windowsa bo dostanę go na studia, więc dla mnie kupno laptopa z windowsem to obecnie strata 500 złotych więc szukam raczej czegoś bez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian03 Opublikowano wczoraj o 07:45 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 07:45 Jeszcze jest taki laptop RT5070-15PL21 z 32GB RAMu i z nieco lepszym procesorem. Laptopy głównie bez Windowsa (widać to w konfiguratorze gdzie domyślnie jest brak systemu). Kupiłem kiedyś tam laptopa ale z i9, nieco większym ekranem i do tej pory wszystko działa prawidłowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazikowy Opublikowano wczoraj o 08:37 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 08:37 51 minut temu, Krystian03 napisał(a): Jeszcze jest taki laptop RT5070-15PL21 z 32GB RAMu i z nieco lepszym procesorem. Laptopy głównie bez Windowsa (widać to w konfiguratorze gdzie domyślnie jest brak systemu). Kupiłem kiedyś tam laptopa ale z i9, nieco większym ekranem i do tej pory wszystko działa prawidłowo. Wygląda na słabszego od tego Lenovo co wysłałem a jest 1100 złotych droższy, za co się tam dopłaca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerg7 Opublikowano wczoraj o 16:20 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 16:20 Zarówno wybrany Lenovo jak i Acer będą "trzeszczeć" na progu wytrzymałości przy zasilaczach 230 [W] zasilaczu. Rób jak uważasz . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazikowy Opublikowano 22 godziny temu Zgłoś Opublikowano 22 godziny temu 2 godziny temu, Gerg7 napisał(a): Zarówno wybrany Lenovo jak i Acer będą "trzeszczeć" na progu wytrzymałości przy zasilaczach 230 [W] zasilaczu. Rób jak uważasz . Co to znaczy trzeszczeć? Jest jakiś duży problem jak zasilacze są na styk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerg7 Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu Z tym trzeszczeć to może przesadziłem niemniej jednak lepiej jak laptop ma większy zasilacz , świadczy to o tym , że są wyższe granice poboru mocy dla GPU/CPU. Możesz puścić sobie w trybie eco takiego laptopa a jego wydajność będzie taka sama jak nie wyższa jak na niższych seriach laptopów z niższym TDP nawet w trybie turbo , nie mówiąc o chałasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazikowy Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu 3 godziny temu, Gerg7 napisał(a): Z tym trzeszczeć to może przesadziłem niemniej jednak lepiej jak laptop ma większy zasilacz , świadczy to o tym , że są wyższe granice poboru mocy dla GPU/CPU. Możesz puścić sobie w trybie eco takiego laptopa a jego wydajność będzie taka sama jak nie wyższa jak na niższych seriach laptopów z niższym TDP nawet w trybie turbo , nie mówiąc o chałasie. No ten jest do 115 Watów chyba ograniczony Zastanawiałem się jeszcze nad tym czy jest warto tyle płacić i czy lepiej nie wziąć czegoś w okolicach 5000 złotych? Jest coś sensownego co sobie poradzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...