Skocz do zawartości
Kazikowy

Nowe laptopy

Rekomendowane odpowiedzi

Ogólnie pasują ale zastanawiam się czy w najbliższym czasie będzie wychodzić coś nowego.
Obecnie myślałem nad https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/laptopy-i-ultrabooki/laptopy/laptop-acer-nitro-16-ai-an16-61-16-ips-180hz-ryzen-ai-9-365-32gb-ram-1tb-ssd-geforce-rtx5070ti-dlss-4-funkcje-ai lub https://www.morele.net/laptop-lenovo-legion-5-15akp10-ryzen-ai-7-350-32-gb-1-tb-rtx-5070-165-hz-oled-83f1001spb-14847580/
Nie wiem co o nich myśleć, nie muszę jeszcze kupować i mogę poczekać jeszcze spokojnie 2-3 miesiące ale nie wiem czy jest na co czekać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Gerg7 napisał(a):

Trochę drogi i problem jest taki, że nie potrzebuje Windowsa bo dostanę go na studia, więc dla mnie kupno laptopa z windowsem to obecnie strata 500 złotych więc szukam raczej czegoś bez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jest taki laptop RT5070-15PL21 z 32GB RAMu i z nieco lepszym procesorem. Laptopy głównie bez Windowsa (widać to w konfiguratorze gdzie domyślnie jest brak systemu). Kupiłem kiedyś tam laptopa ale z i9, nieco większym ekranem i do tej pory wszystko działa prawidłowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

51 minut temu, Krystian03 napisał(a):

Jeszcze jest taki laptop RT5070-15PL21 z 32GB RAMu i z nieco lepszym procesorem. Laptopy głównie bez Windowsa (widać to w konfiguratorze gdzie domyślnie jest brak systemu). Kupiłem kiedyś tam laptopa ale z i9, nieco większym ekranem i do tej pory wszystko działa prawidłowo.

Wygląda na słabszego od tego Lenovo co wysłałem a jest 1100 złotych droższy, za co się tam dopłaca?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Gerg7 napisał(a):

Zarówno wybrany Lenovo jak i Acer będą "trzeszczeć" na progu wytrzymałości przy zasilaczach 230 [W] zasilaczu. Rób jak uważasz .

Co to znaczy trzeszczeć? Jest jakiś duży problem jak zasilacze są na styk?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi