cdar Opublikowano wczoraj o 07:05 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 07:05 Cześć. Proszę o pomoc w doborze części do cichego kompa. Celuję w 9800X3d i 9070 XT. Obecnie posiadam zasilacz Pure Power 11 FM 850W 80 Plus Gold. Obecna lista: be quiet! Shadow Base 800 be quiet! Pure Loop 3 360mm ASUS TUF GAMING B650-E WIFI Mam problem z wyborem cichego 9070 XT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano wczoraj o 07:22 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 07:22 Za 10K masz zestaw z 5070 TI wraz z nowym PSU w wyciszonej obudowie https://proline.pl/l/c6c7a62c 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silwerek Opublikowano wczoraj o 07:34 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 07:34 za 9,2k masz zestaw z 5070 Ti ale z 9800X3D (licząc bez zasilacza), dobierz do tego obudowę https://www.purepc.pl/polecane-zestawy-komputerowe-do-gier-czerwiec-2026?page=0,18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano wczoraj o 08:19 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 08:19 Karta z głośnym chłodzeniem to samo cooler CPU, płyta na starym chipsecie. Nie wiem co to ma tu wnieść 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sad.dam Opublikowano wczoraj o 08:24 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 08:24 Miałem tego PNY i ~2000rpm bez UV w CP2077, nie polecam jeśli ktoś szuka cichej karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cdar Opublikowano wczoraj o 08:40 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 08:40 Przepraszam, że wprowadziłem w błąd z tym 10k. Chciałbym zostać przy 9070 xt. Czy Antec Flux SE będzie cichszy i lepiej chłodził niż be quiet! Shadow Base 800? 19 minutes ago, Dikson said: Karta z głośnym chłodzeniem to samo cooler CPU, płyta na starym chipsecie. Nie wiem co to ma tu wnieść Wg testów nie ma różnicy w osiągach. Nowe chipsety dodają usb 4, wifi 7, pcie 5.0 z których i tak nie będę korzystał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano wczoraj o 09:11 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 09:11 Tu nie chodzi o osiągi tylko o działanie samego 9800X na B650, nie wiesz z jakim biosem dostaniesz tą płytę. W Antecu masz 5 wentyli, do Shadow base 800 trzeba dokupić przynajmniej jeden na front a to podnosi cenę która i tak jest wyższa. Z cichych 9070XT za 3100 masz Asrock Taichi i za 3150 PowerColor Hellhound. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...