zdrv Opublikowano Niedziela o 08:31 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 08:31 utrata sygnału podczas grania, brak obrazu i dźwięku Specyfikacja: CPU: Intel i5-12400F GPU: RTX 5070 MSI Shadow 12 gb RAM: 16 GB (2×8GB) PSU: DeepCool 850 W Chłodzenie CPU: AIO 240 mm Monitor: LED MSI MAG 273QP QD-OLED X24 26,5 " 2560 x 1440 px OLED (problem zaczął się po zmianie monitora na OLED) Opis problemu: Podczas grania (np. GTA V) po około 2–10 minutach ekran zaczyna czasem migotać, następnie monitor pokazuje „Brak sygnału”. Po utracie obrazu nie ma również dźwięku. Komputer nadal wygląda na włączony (świecą się diody, wentylatory pracują), ale nie reaguje normalnie. Problem pojawił się po przejściu na monitor OLED. Wcześniej komputer działał stabilnie. Wymieniłem zasilacz na DeepCool 850 W, ponieważ podejrzewałam problem z zasilaniem. Po wymianie przez jakiś czas było dobrze, ale problem wrócił. Temperatury podczas grania nie wyglądają na krytyczne. zdarzało się, że po problemie wyjęcie jednej kości RAM i ponowne uruchomienie pozwalało komputerowi wystartowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amp Opublikowano Poniedziałek o 07:32 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 07:32 Do sprawdzenia ram i karta graficzna...wgranie na czysto sterów od grafiki i dźwięku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian03 Opublikowano Poniedziałek o 07:49 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 07:49 Miałem podobny problem i w moim przypadku okazał się... przedłużacz bo nie był w stanie wszystkiego uciągnąć. Więc jeśli jest na przedłużaczu to lepiej sprawdzić na zwykłym gniazdku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...