Skocz do zawartości
HUBABO2137

Karta do I5-10400F

Rekomendowane odpowiedzi

Mam aktualnie I5-10400F z gtx 1660 super oraz 16gb ramu ddr4 w single channel. Chciałbym zrobić upgrade karty ale nie wiem na jaką aby nie było zbyt dużego bottlenecku. Zastanawiałem się nad rtx 4060 lub na 3060. Mam budżet około 1000zł i raczej celuje w używane karty. Zasilacz mam 650w msi z certyfikatem 80+ bronze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zależy w jakiej rozdzielczości grasz i w którą konkretnie grę. Może być tak, że GPU w postaci RTX 4060 będzie za słabe do tego i5 10400, a w innym przypadku będzie się nudziło. Generalnie kup najszybsze GPU jakie możesz, bo nigdy nie wiesz, co będzie wąskim gardłem. No i przydało by się dołożyć druga kostkę 16GB (po to by mieć sensowną ilość RAM i dual - CPU przyśpieszy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 godzin temu, Kyle napisał(a):

Wszystko zależy w jakiej rozdzielczości grasz i w którą konkretnie grę. Może być tak, że GPU w postaci RTX 4060 będzie za słabe do tego i5 10400, a w innym przypadku będzie się nudziło. Generalnie kup najszybsze GPU jakie możesz, bo nigdy nie wiesz, co będzie wąskim gardłem. No i przydało by się dołożyć druga kostkę 16GB (po to by mieć sensowną ilość RAM i dual - CPU przyśpieszy).

Gram w 1080p, w różne gry, zarówno symulatory takie jak fs22 czy ets2 czy strzelanki jak call of duty. Co do drugiej kości ramu to zamówiłem niedawno pojedynczą o pojemności 8GB. Patrzyłem też na nowe karty takie jak RX 9060 XT oraz RTX 5060 ale wydaje mi się że będą to jednak za mocne karty do mojego cpu.

Edytowane przez HUBABO2137

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi