Skocz do zawartości
Rafku

Losowe przycinanie filmów

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Mam problem z YouTube i liczę na Waszą pomoc, bo sam nie potrafię już znaleźć przyczyny

Od jakiegoś czasu podczas oglądania filmów na YouTube zdarzają się krótkie przycięcia obrazu. Nie jest to regularne czasami przez godzinę wszystko działa idealnie, a innym razem film potrafi przyciąć się kilka razy w ciągu kilku minut. Nie wygląda to na problem z internetem, bo film jest buforowany, dźwięk zwykle leci dalej, a komputer działa normalnie. Zdarza się, że zawiesza się jakby tylko karta z YouTube obraz zatrzymuje się lub przestaje reagować na dłuższą chwilę, podczas gdy reszta komputera działa normalnie. Mogę przełączać się między oknami, kartami korzystać z innych programów a problem dotyczy wyłącznie tej jednej karty w przeglądarce

Najbardziej zauważam to w Firefoxie, ale nie jestem już pewien, czy winna jest sama przeglądarka, system, sterowniki czy może coś innego.

Przez ostatnie dni sprawdziłem już naprawdę sporo rzeczy:

odinstalowałem i ponownie zainstalowałem Firefoxa,

testowałem różne ustawienia akceleracji sprzętowej

przywróciłem domyślne ustawienia MPO w Windows

przelaczalem grafikę w OMEN Gaming Hub z dyskretnej na hybrydową i odwrotnie 

wyłączałem na testy funkcje ochronne Nortona,

obserwowałem użycie procesora, karty graficznej i pamięci nie widać niczego niepokojącego,

sprawdzałem procesy działające w tle,

próbowałem różnych porad znalezionych w internecie.

Niestety problem nadal występuje. Co gorsza, jest losowy i trudno go wywołać na życzenie, przez co ciężko sprawdzić, która zmiana pomaga, a która nie.

Mój sprzęt:

HP Omen 17

Intel i7-13700HX

RTX 4060

Windows 11

Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem albo ma pomysł, co jeszcze warto sprawdzić? Każda sugestia będzie mile widziana, bo powoli kończą mi się pomysły.

Z góry dzięki za pomoc

Edytowane przez Rafku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi