Skocz do zawartości
_Vip_

extremalne OC na FRN2-L

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzam sie do osiagniecia fsb250 na moim Solteku.Jednak nie obejdziesie bez modow.Przedewszystkim przydaloby sie VDD do 2-2.2V (standardowo do 1.8V) i Vmem do 3-3.2V (standardowo 2.8V).Za przydzielanie napiec odpowiadaja uklady sterujace takie jak naprzyklad HIP6302 dla Vcore.Orientuje sie ktos moze jak sprawa wyglada dla wspomnianych wczesnie VDD i Vmem.

Porady i schematy mile widziane

Narazie mam wszystko do Vmoda,teraz jeszcze VDD i Vmem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano właśnie też by mi się przydało wyższe VCore i Vmem. Bo ja niestety wyżej niż 204MHz nie dam rady. Pamięci nie idą wyżej. :(

Ale raczej nie podejme się utraty gwarancji. Mnie tylko intersuje jakiś zmodyfikowany bios. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przymierzam sie do osiagniecia fsb250 na moim Solteku.Jednak nie obejdziesie bez modow.Przedewszystkim przydaloby sie VDD do 2-2.2V (standardowo do 1.8V) i Vmem do 3-3.2V (standardowo 2.8V).Za przydzielanie napiec odpowiadaja uklady sterujace takie jak naprzyklad HIP6302 dla Vcore.Orientuje sie ktos moze jak sprawa wyglada dla wspomnianych wczesnie VDD i Vmem. 

Czyli Soltek ma VDD w standardzie do 1,8V ??

To tłumaczy wysokie FSB osiągane na tych płytach bez moda ... zawsze to 0,1V więcej niż np na Abicie (teraz mam 220FSB Prime stabile) ... u mnie 1,6 V wystarcza do FSB 215 później już 1,7V (ciekawe ile realnie - bo monitoringu nia :( )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vip jakies extreme chlodzenie ?? czy zostajesz na AC ? Swoja droga to trzymam kciuki - GL & HF

Jak bede mial wszystkie schematy do modow to bede myslal o chlodzeniu :wink:

narazie to czekam az sie Berkut pojawi,chyba tylko on moze mi pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli Soltek ma VDD w standardzie do 1,8V ??

To tłumaczy wysokie FSB osiągane na tych płytach bez moda ... zawsze to 0,1V więcej niż np na Abicie (teraz mam 220FSB Prime stabile) ... u mnie 1,6 V wystarcza do FSB 215 później już 1,7V (ciekawe ile realnie - bo monitoringu nia :( )

No Soltek ma VDD do 1.8V,ale przy fsb240 chodzi i z VDD1.7V :wink: ,ale jako ze wlasnie wygrzewam plyte chodzi na 1.8V i tylko na pasywnym chlodzeniu 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałeś że przede wszystkim vdd i vmem. A tak dla pewności znalazłem tylko moda dla procka co też może się przydać:

http://www.maximumoc.com/guides/soltek_75frn_vmod.html

Płytka inna ale układ napięciowy ten sam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałeś że przede wszystkim vdd i vmem. A tak dla pewności znalazłem tylko moda dla procka co też może się przydać:

http://www.maximumoc.com/guides/soltek_75frn_vmod.html

Płytka inna ale układ napięciowy ten sam.

akurat ten mod juz obadalem i jest to najmniej problemowy MOD jaki chyba jest mozliwy :wink: ,uzytkownicu 8KHA+ cos o tym wiedza :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...