_Vip_ Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Przymierzam sie do osiagniecia fsb250 na moim Solteku.Jednak nie obejdziesie bez modow.Przedewszystkim przydaloby sie VDD do 2-2.2V (standardowo do 1.8V) i Vmem do 3-3.2V (standardowo 2.8V).Za przydzielanie napiec odpowiadaja uklady sterujace takie jak naprzyklad HIP6302 dla Vcore.Orientuje sie ktos moze jak sprawa wyglada dla wspomnianych wczesnie VDD i Vmem. Porady i schematy mile widziane Narazie mam wszystko do Vmoda,teraz jeszcze VDD i Vmem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Ano właśnie też by mi się przydało wyższe VCore i Vmem. Bo ja niestety wyżej niż 204MHz nie dam rady. Pamięci nie idą wyżej. :( Ale raczej nie podejme się utraty gwarancji. Mnie tylko intersuje jakiś zmodyfikowany bios. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 raczej nie mamy co liczyc Michnik na taki biosik :( kurde cos nie widac Berkuta i jego modowalnych zdolnosci :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Vip jakies extreme chlodzenie ?? czy zostajesz na AC ? Swoja droga to trzymam kciuki - GL & HF Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Przymierzam sie do osiagniecia fsb250 na moim Solteku.Jednak nie obejdziesie bez modow.Przedewszystkim przydaloby sie VDD do 2-2.2V (standardowo do 1.8V) i Vmem do 3-3.2V (standardowo 2.8V).Za przydzielanie napiec odpowiadaja uklady sterujace takie jak naprzyklad HIP6302 dla Vcore.Orientuje sie ktos moze jak sprawa wyglada dla wspomnianych wczesnie VDD i Vmem. Porady i schematy mile widziane Narazie mam wszystko do Vmoda,teraz jeszcze VDD i Vmem Czyli Soltek ma VDD w standardzie do 1,8V ?? To tłumaczy wysokie FSB osiągane na tych płytach bez moda ... zawsze to 0,1V więcej niż np na Abicie (teraz mam 220FSB Prime stabile) ... u mnie 1,6 V wystarcza do FSB 215 później już 1,7V (ciekawe ile realnie - bo monitoringu nia :( ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Vip jakies extreme chlodzenie ?? czy zostajesz na AC ? Swoja droga to trzymam kciuki - GL & HF Jak bede mial wszystkie schematy do modow to bede myslal o chlodzeniu :wink: narazie to czekam az sie Berkut pojawi,chyba tylko on moze mi pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Przymierzam sie do osiagniecia fsb250 na moim Solteku.Jednak nie obejdziesie bez modow.Przedewszystkim przydaloby sie VDD do 2-2.2V (standardowo do 1.8V) i Vmem do 3-3.2V (standardowo 2.8V).Za przydzielanie napiec odpowiadaja uklady sterujace takie jak naprzyklad HIP6302 dla Vcore.Orientuje sie ktos moze jak sprawa wyglada dla wspomnianych wczesnie VDD i Vmem. Porady i schematy mile widziane Narazie mam wszystko do Vmoda,teraz jeszcze VDD i Vmem Czyli Soltek ma VDD w standardzie do 1,8V ?? To tłumaczy wysokie FSB osiągane na tych płytach bez moda ... zawsze to 0,1V więcej niż np na Abicie (teraz mam 220FSB Prime stabile) ... u mnie 1,6 V wystarcza do FSB 215 później już 1,7V (ciekawe ile realnie - bo monitoringu nia :( ) No Soltek ma VDD do 1.8V,ale przy fsb240 chodzi i z VDD1.7V :wink: ,ale jako ze wlasnie wygrzewam plyte chodzi na 1.8V i tylko na pasywnym chlodzeniu 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Tia, ciekawie zapowiadał się Epox 8RDA+ Rev2.0 (Vdd 2.0V) dopóki go nie wycofali z powodu "niedorobionych" kondesatorów - zostały zamontowane za słabe :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Na NF7-S są japońskie Rubycony :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 zaraz poszukam, Vip, moglbys do mnie stuknac na gg ? 2304105 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 do tych ukladow trzeba teraz sciagnac rozpiski i bedzie cacy do Vmem mod'a do VDD mod'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Pisałeś że przede wszystkim vdd i vmem. A tak dla pewności znalazłem tylko moda dla procka co też może się przydać: http://www.maximumoc.com/guides/soltek_75frn_vmod.html Płytka inna ale układ napięciowy ten sam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Pisałeś że przede wszystkim vdd i vmem. A tak dla pewności znalazłem tylko moda dla procka co też może się przydać: http://www.maximumoc.com/guides/soltek_75frn_vmod.html Płytka inna ale układ napięciowy ten sam. akurat ten mod juz obadalem i jest to najmniej problemowy MOD jaki chyba jest mozliwy :wink: ,uzytkownicu 8KHA+ cos o tym wiedza :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...