Kanito Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu Cześć. Składam komputer do pracy, nie zamierzam grać na nim w gry komputerowe. Potrzebowałbym porady odnośnie podzespołów. Mysle, ze chcialbym zatrzymac procesor z racji, ze pracuje w takich programach: Photoshop, InDesign, Illustrator, Canva, Figma (w przyszlosci: premiere pro, troche moze w aftereffects jesli będą zlecenia). 2TB minimum, najlepiej jakby miał 4TB ale nie wiem czy to nie zje mi bardzo na jakości kompa, najwyżej jakiś HDD lub przenośny (Muszę gdzieś przechowywać pliki, ale z kolei nie wiem czy się opłaca mieć w kompie HDD i SSD, bo to chyba zmniejsza jego wydajność?) - Więc tu kwestia do dyskusji. Monitor mam PA279CRV 27" i drugi monitor również używam ale to jakiś stary LG ale zamieniam go wymienić na trochę lepszy. Budżet to od 5000zł do 8500zł. (Biorę na fakturę, bo to do pracy) PROCESOR: Intel Core Ultra 7 270K Plus - 1239zł (nie wiem czym sie roznia po za ceną) PŁYTA: GIGABYTE Płyta główna Z890M GAMING X Z890M RIPTIDE WIFI MSI B860M GAMING PLUS WIFI B860M AORUS ELITE WIFI6E Z890M AORUS ELITE WIFI7 ICE ZASILACZ: deepcool pn1000m 80 plus gold atx 300zł (czy inny?) CHŁODZENIE: Tutaj nie wiem, bo chciałbym RGB, a polecano mi frozen edge lub mjolnir vision z amazona. KARTA GRAFICZNA: Miałem mieć zotac rtx 5070 12gb bo był za 2400, ale teraz podrożał, więc nie wiem czemu wgl taka karta graficzna PAMIĘĆ: patriot ddr5 viper elite 5 rgb ultra 32gb6000cl28 za 1700zl (czy inny?) DYSK: ssd lexar nm1090 rgb 2tb pcie5.0 koszt 1000zł (czy inny?) OBUDOWA: THERMALTAKE 300 za 565zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...