Skocz do zawartości
SuChyY

Mialem wylew... ;)

Rekomendowane odpowiedzi

... wczoraj... wpadli do mnie koledzy na pseudo LAN PARTY. mialo byc 5 kompow bylo na razie 4. Zaczelismy to podlaczac wszystko ja wkurzalem sie na moje rurki z CPC (czekam na cooler). Popodlaczalismy wszystko i trzeba bylo konfigurowac siec. Podlaczylem kable do switcha i kazalem wszystko resetowac kompy, kolega zresetowal moj. Po zalogowaniu sie komp zrobil reseta jeszcze raz, ale nic sie nie pojawilo na monitorze. Jako ze bylem daleko od kompa musialem obejsc pol pokoju zeby zrobic mu twardy reset... doszedlem do obudowy i wcisnolem reset... lookam a tu spod budy wylewa sie woda... szok chwilowy - pol sekundy. "WYLACZAJ LISTWE" - zawolalem do kolegi i zabralem sie za otwieranie obudowy... lookam do srodka a tam wezyk z jednej strony odpadl - nie wiem czy ktos pociagnol czy co... nie widzialem - odwalilem szybko z drugiej strony i wyciagnolem rurki na zewnatrz...

Mialem jednak wielkiego fuksa - kolega przestawiajac szafke postawil ja na rurke ;) woda wolno plynela a rurka ktora odpadla opartla sie o scianke obok MOBO tak wiec woda splywala po sciance na dol i na podloge. O nic nie zachaczala... Woda sie chyba ugotowala bo blok po 3 minutach (zanim rozkrecilem kompa powyjmowalem kable i zabralem sie za jego wyjmowanie) jeszcze byl na tyle goracy ze sie poparzylem. A wody w nim nie bylo - resztki widac wyparowaly.

Dzisiaj kupilem coolerka i wszystko sprawdzilem - nic sie nie stalo ;) CO fuks to fuks.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AC - nich będzie te 200 zł a masz cisze i bardzo efektywne chłodzenie no chyba ze ci powietrze wywieje z pokoju dto [gluteus maximus] ;)

Ależ jesteście uparciz tymi WC ;)

No fuks maksymalny :)AC - nich będzie te 200 zł a masz cisze i bardzo efektywne chłodzenie no chyba ze ci powietrze wywieje z pokoju dto [gluteus maximus] ;)

No fuks maksymalny :)AC - nich będzie te 200 zł a masz cisze i bardzo efektywne chłodzenie no chyba ze ci powietrze wywieje z pokoju dto [gluteus maximus] ;)

No fuks maksymalny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajny obrazek :) ciekawi mnie czy Tobie byloby tez tak do smiechu jakbys Ty mial taka sytualcje??

miales kupe szczescia, dlatego ja nie pozwalam nikomu nic robic przy moim kompie. jak chca to niech sobie graja i przegladaja net i nic wiecej po za mysza i klawiatura nie dotykaja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajny obrazek :) ciekawi mnie czy Tobie byloby tez tak do smiechu jakbys Ty mial taka sytualcje??

miales kupe szczescia, dlatego ja nie pozwalam nikomu nic robic przy moim kompie. jak chca to niech sobie graja i przegladaja net i nic wiecej po za mysza i klawiatura nie dotykaja.

Mi sie zdaje ze reedowi chodzilo bardziej o post Jacka niz SuChego (chyba teraz czeka cie zmiana nikra na mokry_farciarz ;] )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemiec, na pewno nie byloby, ale u mnie to niemozliwe do wykonania.

Nikt nie ma prawa dotykac mojego kompa, tzn zona moze, klawe i mysze i nic wiecej.

Nikt nie grzebie w moim kompie, tylko ja 8)

Przeciez to gorzej nizby ktos mi w majtach grzebal, to zbyt intymne, jak juz to tylko looknac mozna :wink:

Poza tym nie mam chlodzenia, wiec czesciowo mniej sie musze martwic.

To co sam zrobilem to na 99,9% nie zwali sie ot tak :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt nie ma prawa dotykac mojego kompa, tzn zona moze, klawe i mysze i nic wiecej.

Przeciez to gorzej nizby ktos mi w majtach grzebal, to zbyt intymne, jak juz to tylko looknac mozna  :wink:

Moze zle napisalem... w moim tez nikt nie grzebal, sam zalozylem rurki bez zaciskow :P a ze odpadla to nie wiem dlaczego... moze ktos pociagnol, ale nie wiem.

Poza tym nie mam c

Ja sie go pozbywalem - czekalem na cooler ktory wygralem na jednym z serwisow... ale nie dostalem go jeszcze wiec czekam dalej - tylko ze juz sobie inny kupilem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie zycze zle, ale nigdy nie mow nigdy :)

u mnie tez mozna dotykac tylko myszki i klawy, no i jeszcze monitor wlaczyc :P

Przeciez to gorzej nizby ktos mi w majtach grzebal, to zbyt intymne, jak juz to tylko looknac mozna :wink:

jak juz ktos napisal nie mialbym nic przeciw grzebaniu przez jakas fajna laske :)

[quote="reed"

Poza tym nie mam chlodzenia, wiec czesciowo mniej sie musze martwic.

To co sam zrobilem to na 99,9% nie zwali sie ot tak :)

tu sie calkowicie zgadzam

[...]

Moze zle napisalem... w moim tez nikt nie grzebal, sam zalozylem rurki bez zaciskow [...]

nie mam wiecej pytan :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez zaciskow?????

Stary ty sie ciesz bo takiego farta miec to juz nie powiem.

No ale z drgiej strony ta pompka jest tak ##@#@$ ze zagrozenie nizsze niz przy innych

Fucktycznie, jakby tak z Eheima waz spadl, to raczej niewiele by z kompa zostalo :lol:

Wychodzi wiec na to ze cpc rulezz

http://images.google.pl/images?q=tbn:bW9PcccBgokC:duckydees.50g.com/ROTFL3.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh spoko

Zalozylem bez zaciskow bo:

1. Myslalem ze na poczatku lipca bede mial nowy cooler i od tego czasu na niego czekalem... teoretycznie zakladalem WC na 2 dni tylko.

2. Chyba nigdy tego nie widzieliscie wogole !! Tam wogole cisnienia nie ma ! Ledwo ta woda plynie wiec rurek by raczej nie zdjela z bloku - mysle ze ktos pociagnol, ale nie widzialem. Zreszta co tam w wirze przygotowan lan-party ( :lol: ) o niczym nie myslalem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh spoko

Zalozylem bez zaciskow bo:

1. Myslalem ze na poczatku lipca bede mial nowy cooler i od tego czasu na niego czekalem... teoretycznie zakladalem WC na 2 dni tylko.

2. Chyba nigdy tego nie widzieliscie wogole !! Tam wogole cisnienia nie ma ! Ledwo ta woda plynie wiec rurek by raczej nie zdjela z bloku - mysle ze ktos pociagnol, ale nie widzialem. Zreszta co tam w wirze przygotowan lan-party ( :lol: ) o niczym nie myslalem :P

Jajks! Przedewszytkim bezpieczenstwo! Co z tego ze na 2 dni ? Bog stworzyl swiat w 6 a wiesz co moze sie wydarzyc w 2? No zreszta juz widziales :lol: Co z tego ze male cisnienie ? Klatwa Pamuły ma wibitne wlasciwosci "psujo-sprzetowe" ;] wiec łaczałt ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi