Perzocik Posted July 4 Report post Posted July 4 Dzień dobry, czy mógłby ktoś mi pomóc przy składaniu nowego komputera i doradzić co można zmienić? Procesor: AMD Ryzen 7 7800X3D Karta graficzna: Gigabyte AOURUS Radeon RX 9070 XT Elite 16 GB GDDR6 Płyta główna: MSI B850 Gaming Plus WIFI Chłodzenie: DeepCool AK620 Digital RAM: Goodram IRDM 32GB (2x16GB) DDR5 6000MT/s CL30 Dysk: WD SN7100 M.2 PCIe NVMe 2TB Zasilacz: MSI MPG A850g 80 Plus Gold PCIe 5.0 Obudowa: Endorfy Arx 700 ARGB Chciałbym zmieścić się w budżecie max. 11 000 zł. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Dikson Posted July 4 Report post Posted July 4 5660 https://proline.pl/l/4a9c23e3 4466 5070 TI z bdb chłodzeniem https://www.krsystem.pl/gigabyte_geforce_rtx_5070_ti_gaming_oc_16gb_gddr7__szybka_wysy-item-77363.html Razem 10100 Zasilacz podobnej jakości stówkę taniej, cichszy cooler na procek, bardziej opłacalna obudowa. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Perzocik Posted July 4 Report post Posted July 4 Dzięki wielkie Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Perzocik Posted July 7 Report post Posted July 7 Cześć, znów chciałbym zwrócić się o pomoc, ponieważ napisałem do sklepu z wszystkimi częściami, a oni zaproponowali mi, aby zmienić kartę graficzną i płytę główną na 1 firmę (tj. Gigabyte). Ich propozycja przedstawia się tak: Procesor: Procesor AMD Ryzen 7 9800x3d Karta graficzna: Gigabyte Radeon RX 9070 XT Płyta główna: Gigabyte B850 (poprzednia miała być MSI B850) Dysk: Lexar SSD NM1090 PRO 1TB Pamięć RAM: Goodram IRDM 32 GB (2x16GB) Chłodzenie procesora: be quiet! Pure Rock Pro 3 Zasilacz: be quiet! Power Zone 2 1000W Obudowa: Endorfy ARX 700 ARGB Oraz monitor: Gigabyte 34" G34WQC2 EK 200Hz Czy sklep dał dobrą propozycję, czy jednak coś nie jest tak dobre jak mówią i powinienem zmienić? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Dikson Posted July 7 Report post Posted July 7 Nie powielaj tematu, zdecyduj się ile chcesz wydać bo tak to można składać w nieskończoność. Ta karta nie ma najlepszego chlodzenia, przepłacony SSD, to samo tyczy się zasilacza. Za 700 zł są znacznie lepsze zasilacze a tu 1000W pod taku zestaw to przerost formy nad treścią i 850W ma duży zapas mocy. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Perzocik Posted July 7 Report post Posted July 7 Dziękuję bardzo za wielokrotną pomoc, chciałem się tylko upewnić, że sklep mnie nie chce wyciągnąć na kasę Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
B@nita Posted July 7 Report post Posted July 7 (edited) Szukaj podzespołów po różnych sklepach, zawsze mozna zaoszczędzić na lepsze podzespoły. Dla przykładu płyta główna, nie 830 a 700zł: Klik Edited July 7 by B@nita Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...