Skocz do zawartości
sinus

Aerogate II juz jest! :)

Rekomendowane odpowiedzi

Mam wątpliwości co do tego panelu. Też chciałem sobie go sprawić za niedługo, ale w siriusie przeczytałem test tego panelu i zwątpiłem :!:

Jako jedna z wad zostało wymienione to że panel nie nadaje się do montażu w obudowach z przednią otwieraną klapką :?

Sam mam Chiefteca i ten problem mnie nurtuje...

Czy ktoś ma Chiefteca i Aerogate II i czy panel rzeczywiście koliduje w jakikolwiek sposób z klapką :?: :?:

Jeżeli tak to wole regulator Zalmana...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wątpliwości co do tego panelu. Też chciałem sobie go sprawić za niedługo, ale w siriusie przeczytałem test tego panelu i zwątpiłem :!:

Jako jedna z wad zostało wymienione to że panel nie nadaje się do montażu w obudowach z przednią otwieraną klapką :?

Sam mam Chiefteca i ten problem mnie nurtuje...

Czy ktoś ma Chiefteca i Aerogate II i czy panel rzeczywiście koliduje w jakikolwiek sposób z klapką :?: :?:

Jeżeli tak to wole regulator Zalmana...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: turzol - jestem w tej samej sytuacji co Ty. bardzo chcialem zakupic Aerogate. jednak mam w posiadaniu rowniez obudowe Chieftec'a z przednia klapa i po przeczytaniu recenzji na Sirius.pl troche zwatpilem. chyba sie wstrzymam z zakupem i poczekam na odpowiedz od uzytkownikow bud Chieftec'a i panelu Aerogate.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Un_ix ---> mi sirius tak odpisał na maila z zapytaniem o Aerogate II:

"Witam - jest to mankament przy uzywaniu klapki chiefteca...

poziome wszocnienia koliduja z zamocowanym panelem :(

i naprawde nic nie pomozemy"

Ale coś mi się w to niechce wierzyć bo na zdjęciu nie wygląda żeby gały tak wystawały (bo chyba o to chodzi).

BTW Un_ix widze ze jestes z Gliwic. Ile dałeś za Abita IS7 i gdzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja zrezygnowałem jak go sobie dokładnie pogladałem w 4maxie- tandeta na maxa - te klawisze pokryte takim niby plastkiem wwwrr- po prostu jest brzydki

Hmm czyli nie wyglada tak jak na fotkach ??

Kurde mialem go zamawiac na dniach :(

Dołączona grafika

pewnie ze wyglada jak mna fotkach -tu nie ma przeciez przekłaman ale w rzeczywistosci po prostu zalatuje tandetą -jakosci i materiału z jakich uzyte sa pokretła i klawisze zdjecie nie odda

mnie sie po prostu nie podoba odkąd go zobaczyłem "na żywo" - na zdjeciach w reckach wygląda o niebo lepiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kwestia gustu - mnie nie za bardzo spasił

dlatego kupiłem sobie zalmana ZM-MFC1 - imo ładniejszy ,praktyczniejszy i ma jedną dla mnie bardzo istotną rzecz której nie ma aero2- a mianowicie -min. napiecie dla coolerów to 5v - na aero 7v

i jeszcze jedno - ( chyba ) - aby aero 2 ruszył konieczne jest podpięcie 4 czujników temp - dla mnie dodatkowa robota i plątanina kabli w budzie -zupełnie nie potrzebna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kwestia gustu - mnie nie za bardzo spasił

dlatego kupiłem sobie zalmana ZM-MFC1 - imo ładniejszy ,praktyczniejszy i ma jedną dla mnie bardzo istotną rzecz której nie ma aero2- a mianowicie -min. napiecie dla coolerów to 5v - na aero 7v

i jeszcze jedno - ( chyba ) - aby aero 2 ruszył konieczne jest podpięcie 4 czujników temp - dla mnie dodatkowa robota i plątanina kabli w budzie -zupełnie nie potrzebna

Mnie właśnie skusiły te czujniki. Pobawie się trochę w testowanie :). A rzeczywiście zalman niezgorszy. Kwestia gustu i potrzeb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do areo2 nie potrzeba podlaczac zadnych czujnikow - ruszy bez nich - jedynie przy starcie kompa, jesli nie ma czujnika dla CPU to bedzie piszczal i trzeba nacisnac galke, by wylaczyc alarm.

arthx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już otrzymałem paczkę. Naprawdę bardzo fajna zabvaweczka:)

Ma ktos moze pomysł jak optymalnie zainstalować czujnik temperatury na procku? Ja poradziłem sobie przeciągnięciem go pod płytką miedzianą w okolice jądra, ale niewiem coś o klilka stopni podniosła mi sie teperatura. Prosze o sugestie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi