cr4shh Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 ciagle jest na apcom.pl ale nie znam tego sklepu dlatego nie ryzykuje :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 ciagle jest na apcom.pl ale nie znam tego sklepu dlatego nie ryzykuje :>apcom to dystrybutor na pl coolermastera wiec nie masz sie czego bac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Kupowałem jusz w Apcomie nie ma sie czego bać 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 ale wypasiona zabawka może za 100lat sobie na taką uzbieram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Mam wątpliwości co do tego panelu. Też chciałem sobie go sprawić za niedługo, ale w siriusie przeczytałem test tego panelu i zwątpiłem :!: Jako jedna z wad zostało wymienione to że panel nie nadaje się do montażu w obudowach z przednią otwieraną klapką :? Sam mam Chiefteca i ten problem mnie nurtuje... Czy ktoś ma Chiefteca i Aerogate II i czy panel rzeczywiście koliduje w jakikolwiek sposób z klapką :?: :?: Jeżeli tak to wole regulator Zalmana... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Mam wątpliwości co do tego panelu. Też chciałem sobie go sprawić za niedługo, ale w siriusie przeczytałem test tego panelu i zwątpiłem :!: Jako jedna z wad zostało wymienione to że panel nie nadaje się do montażu w obudowach z przednią otwieraną klapką :? Sam mam Chiefteca i ten problem mnie nurtuje... Czy ktoś ma Chiefteca i Aerogate II i czy panel rzeczywiście koliduje w jakikolwiek sposób z klapką :?: :?: Jeżeli tak to wole regulator Zalmana... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 :arrow: turzol - jestem w tej samej sytuacji co Ty. bardzo chcialem zakupic Aerogate. jednak mam w posiadaniu rowniez obudowe Chieftec'a z przednia klapa i po przeczytaniu recenzji na Sirius.pl troche zwatpilem. chyba sie wstrzymam z zakupem i poczekam na odpowiedz od uzytkownikow bud Chieftec'a i panelu Aerogate. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Un_ix ---> mi sirius tak odpisał na maila z zapytaniem o Aerogate II: "Witam - jest to mankament przy uzywaniu klapki chiefteca... poziome wszocnienia koliduja z zamocowanym panelem :( i naprawde nic nie pomozemy" Ale coś mi się w to niechce wierzyć bo na zdjęciu nie wygląda żeby gały tak wystawały (bo chyba o to chodzi). BTW Un_ix widze ze jestes z Gliwic. Ile dałeś za Abita IS7 i gdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 a ja zrezygnowałem jak go sobie dokładnie pogladałem w 4maxie- tandeta na maxa - te klawisze pokryte takim niby plastkiem wwwrr- po prostu jest brzydki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz86 Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 a ja zrezygnowałem jak go sobie dokładnie pogladałem w 4maxie- tandeta na maxa - te klawisze pokryte takim niby plastkiem wwwrr- po prostu jest brzydki Hmm czyli nie wyglada tak jak na fotkach ?? Kurde mialem go zamawiac na dniach :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 Ja olałem AerogateII ze względu na to że nie pasuje do Chiefteca (klapka się nie zamyka :( ) Zamówiłem sobie Zalmana ZM-MFC1 i mam regulacje 5V-12V :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz86 Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 No tak ale ja mam chiefteca bez przedniej klapki / seria APOLLO / i akurat pasowałby mi ten panel plus jakas niebieska katoda do srodka ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 przyciski sa troche tandetne tak samo jak pokretlo, ale wyglad to nadrabia :) trzeba jeszcze wspomniec, ze to plastik wiec z czasem srebro sie pewnie wytrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 a ja zrezygnowałem jak go sobie dokładnie pogladałem w 4maxie- tandeta na maxa - te klawisze pokryte takim niby plastkiem wwwrr- po prostu jest brzydki Hmm czyli nie wyglada tak jak na fotkach ?? Kurde mialem go zamawiac na dniach :( pewnie ze wyglada jak mna fotkach -tu nie ma przeciez przekłaman ale w rzeczywistosci po prostu zalatuje tandetą -jakosci i materiału z jakich uzyte sa pokretła i klawisze zdjecie nie odda mnie sie po prostu nie podoba odkąd go zobaczyłem "na żywo" - na zdjeciach w reckach wygląda o niebo lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 No po miesiącu czekanie chyba mi go wysłano :). Ciekawe czy rzeczywiście bedzie taki tandetny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 kwestia gustu - mnie nie za bardzo spasił dlatego kupiłem sobie zalmana ZM-MFC1 - imo ładniejszy ,praktyczniejszy i ma jedną dla mnie bardzo istotną rzecz której nie ma aero2- a mianowicie -min. napiecie dla coolerów to 5v - na aero 7v i jeszcze jedno - ( chyba ) - aby aero 2 ruszył konieczne jest podpięcie 4 czujników temp - dla mnie dodatkowa robota i plątanina kabli w budzie -zupełnie nie potrzebna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Pytanie... czy pod FAN5 i FAN6 w zalmanie moznaby podłaczyć np: katode? O ile mnie pamieć nie myli to jest właśnie dla 2 PIN'owych rozwiązań... byłoby to możliwe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 dokładnie o to chodzi 5 i 6 fan jest idealny do podłaczenia np katod sa 3 ustawienia tych 2 ostatnich fanów -12v -5v i off Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 kwestia gustu - mnie nie za bardzo spasił dlatego kupiłem sobie zalmana ZM-MFC1 - imo ładniejszy ,praktyczniejszy i ma jedną dla mnie bardzo istotną rzecz której nie ma aero2- a mianowicie -min. napiecie dla coolerów to 5v - na aero 7v i jeszcze jedno - ( chyba ) - aby aero 2 ruszył konieczne jest podpięcie 4 czujników temp - dla mnie dodatkowa robota i plątanina kabli w budzie -zupełnie nie potrzebna Mnie właśnie skusiły te czujniki. Pobawie się trochę w testowanie :). A rzeczywiście zalman niezgorszy. Kwestia gustu i potrzeb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Bartezjusz :arrow: też mam ten reg. Zalmana. Udało ci sie podłączyć pod fan5 lub fan6 wentyl :?: Ja obciąłem końcówke i włożyłem czarny i czerwony kabel i nie działa.....Nie jestem elektronikiem więc może mi pomożesz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 hm... a jest jakis kotroler zalmana ale z wyswietlaczem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cr4shh Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 turzol a sciagnales izolacje? :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cr4shh Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 rout nie, jest tylko ZM-MFC1, IMHO lepszy od aerogate2 :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Nie no taki lewy to ja nie jestem :wink: Izolacje ściągnąłem. Włożyłem black i red i jak daje 12V lub 5V wentyl nie daje znaku życia :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Nie no taki lewy to ja nie jestem :wink: Izolacje ściągnąłem. Włożyłem black i red i jak daje 12V lub 5V wentyl nie daje znaku życia :(moze wsadz na odwrót kabelki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 i jeszcze jedno - ( chyba ) - aby aero 2 ruszył konieczne jest podpięcie 4 czujników temp - dla mnie dodatkowa robota i plątanina kabli w budzie -zupełnie nie potrzebna do areo2 nie potrzeba podlaczac zadnych czujnikow - ruszy bez nich - jedynie przy starcie kompa, jesli nie ma czujnika dla CPU to bedzie piszczal i trzeba nacisnac galke, by wylaczyc alarm. arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Już otrzymałem paczkę. Naprawdę bardzo fajna zabvaweczka:) Ma ktos moze pomysł jak optymalnie zainstalować czujnik temperatury na procku? Ja poradziłem sobie przeciągnięciem go pod płytką miedzianą w okolice jądra, ale niewiem coś o klilka stopni podniosła mi sie teperatura. Prosze o sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 może tak :arrow: http://ocm.pl/artykuly.php?game=czujnik o ile przewody nie są za duże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Zdjęcia mi sie nieładuja, ale jak dzisiaj przymierzyłem to do nurzek to taczej wątpliwe by mi się udało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Mam pytanie: jak długie są kable na których są czujniki temperatury w tym aerogate 2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...