un_ix Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Mam pytanie: jak długie są kable na których są czujniki temperatury w tym aerogate 2?:arrow: 80 cm :D update: AndyN - na przyszlosc powtrzymaj sie z zadawaniem tego samego pytania w kilku roznych watkach. pytanie raz zadane na oglol ma odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 pytanie raz zadane na oglol ma odpowiedz. leczn ie zawsze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 pytanie raz zadane na oglol ma odpowiedz. leczn ie zawsze :D :arrow: dlatego naipsalem - 'na ogol' :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!mX Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 mam pytanko czy w nim mozna wymien kolor podswietlenia LCD np. na red ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 mam pytanko czy w nim mozna wymien kolor podswietlenia LCD np. na red ?Oczywiscie, jezeli wymienisz LEDy podswietlajace LCD, tyle ze wtedy zegnaj gwarancjo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!mX Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 aha thx reed chyba sie skusze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 cholercia nie zauważyłem ze jest ten post i założyłem nowy... soryy :( A więc... kupiłem dziś AEROGATE za 185 zł i mam kilka problemów... własnie ja mam bude chiefa i mi nie pasuje... wiec panel jest na biórku gdzie można wkładać CD (fajnie wygląda... jest koło monita)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 cholercia nie zauważyłem ze jest ten post i założyłem nowy... soryy :( A więc... kupiłem dziś AEROGATE za 185 zł i mam kilka problemów... własnie ja mam bude chiefa i mi nie pasuje... wiec panel jest na biórku gdzie można wkładać CD (fajnie wygląda... jest koło monita)... :arrow: dziwne... mi Aerogate II wchodzi do budy, a klapka zamyka sie bez problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 A gdzie najtaniej można aerogate 2 kupić? Warszawa albo wysyłkowo? Podajcie linki i ceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 A gdzie najtaniej można aerogate 2 kupić? Warszawa albo wysyłkowo? Podajcie linki i ceny Allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Allegro Tam byłem. Najniższe ceny na allegro są wyższe niż najniższa oferta jednego ze sklepów internetowych. Żadna rewelacja jednym słowem ... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 cholercia nie zauważyłem ze jest ten post i założyłem nowy... soryy :( A więc... kupiłem dziś AEROGATE za 185 zł i mam kilka problemów... własnie ja mam bude chiefa i mi nie pasuje... wiec panel jest na biórku gdzie można wkładać CD (fajnie wygląda... jest koło monita)... :arrow: dziwne... mi Aerogate II wchodzi do budy, a klapka zamyka sie bez problemow.to jednak sie miesci do chieftekow :P czy tylko tobie sie miesci skoro wszyscy pisza ze jaest za duzy i klapka sie nie domyka ? cos kombinowales czy normalnie wsadziles i styka ok ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 ja kupiłem za 185 na giełdzie... ;] wytargowałem z 205 na 185 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 :arrow: dziwne... mi Aerogate II wchodzi do budy, a klapka zamyka sie bez problemow.to jednak sie miesci do chieftekow :P czy tylko tobie sie miesci skoro wszyscy pisza ze jaest za duzy i klapka sie nie domyka ? cos kombinowales czy normalnie wsadziles i styka ok ?:arrow: nic nie kombinowalem. przykrecilem do panelu dwie szyny, wsunelem panel do drugiej przegrody od gory, zalozylem fronta i normalnie w swiecie domknelem dzwiczki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 no ja tez tak zrobiłem... ale sie wyginaja boczne scianki aero... ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 ja kupiłem za 185 na giełdzie... ;] wytargowałem z 205 na 185 :D Na giełdzie komputerowej w W-wie (sob-niedz)? Tej za klubem Stodoła? Czy w przejściu podziemnym przy GUS-ie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 Witam wszystkich! Zamówiłem sobie panelik Aerogate II 6 dni temu (miał dotrzeć na drugi dzień,ale oczywiście Servisco to firma "solidna",więc dotarł dopiero po sześciu dniach). Podłączyłem wszystko ładnie,uruchamiam kompa i...panel nic tylko piszczy - no ale szybciutko wcisnąłem przycisk,bo jak wyczytałem z instrukcji,wyłącza alarm. No i cieszyłem się panelkiem (a raczej zmienianiem prędkości wentyli,no i odczyty temperatur) przez około 5 minut i musiałem niestety wyłączyć kompa i skoczyć na zakupki :) Pomknąłem zrobić zakupy,ucieszony wracam,odpalam kompa i...znowu panel piszczy. Problem w tym,że tym razem nie dało się już tego piszczenia wyłączyć,a na wyświetlaczu nie było prawie nic. Pomyślałem sobie: co do k***?! No ale niech sobie piszczy w takim razie,może to chwilowe. Załadował się system,minęła ok.minutka i przestał piszczeć (w między czasie usilnie starałem się panel zresetować,ponieważ w instrukcji jest napisane,że defaultowe ustawienia uzyskuje się przez wciśnięcie przycisku CPU+Color. Niestety nic to nie dawało :( ) i w końcu zaczął działać normalnie. Pomyślałem sobie,że może wreszcie już będzie dobrze działał. No i dobrze działał,do momentu,gdy wyłączyłem kompa. Włączam ponownie, panel się załącza,nawet nie piszczy,problem w tym,że działa tylko podświetlenie,a wyświetlacz LCD gdzieś zgubił wszelkie cyferki/literki,heh. Ale najgorszy horror przeżyłem,gdy uświadomiłem sobie (buda była zamknięta),że wentyle (w szczególności ten na procu!!) nie działają. No przepraszam,ale to już stanowczo za wiele i mocno wkurzony wysłałem już kilka maili,a teraz "popełniłem" tą wypowiedź,którą właśnie czytacie :) Po co to piszę? Ano po to,że jeśli ktoś się z czymś takim spotkał i wie,jak temu zaradzić (no chyba,że faktycznie panel jest do d...zbanka ;) ),to bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję za wszelkie uwagi (pomocne i te mniej pomocne :D ) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 Niestety nikt nie wypowiedział się na temat rozwiązania mojego problemu,no i w sumie to dobrze,bo rozwiązania nie ma - panel jest uszkodzony (i to nie z mojej winy,żeby była jasność). Problem jednak pojawia się kolejny - zamówienia dokonałem w sklepie internetowym 4MAX i jak się okazuje,firma nie kwapi się do zajęcia jakiegokolwiek stanowiska w sprawie wymiany egzemplarza (napisałem już do nich ze 3 maile i na żaden nie dostałem odpowiedzi). To raczej dobrze o firmie nie świadczy,że tak ignoruje klienta (ale na ich nieszczęście zadarli z nieodpowiednim klientem,ale o tym na razie nie będę pisał :D ). Ogólnie,to szczerze odradzam komukolwiek dokonawanie zakupów w tej żałosnej firmie i niech to będzie dla Was Drodzy Użytkownicy tegoż forum przestroga! Pozdrawiam wszystkich PS.Co mnie podkusiło,żeby zamawiać właśnie u nich,ech... :( Ale nic to,jak wojna,to wojna :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 mam pytanko czy w nim mozna wymien kolor podswietlenia LCD np. na red ? Oczywiscie, jezeli wymienisz LEDy podswietlajace LCD, tyle ze wtedy zegnaj gwarancjo. hmmm ... w nawiązaniu : czy ktoś ma może CoolerMaster Musketeer ? bo zdecydowanie mi takie coś pasuje, tylko chciałbym wymienić ledy na zielone ... jak problematyczny jest dostęp do nich ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 mam pytanko czy w nim mozna wymien kolor podswietlenia LCD np. na red ? Oczywiscie, jezeli wymienisz LEDy podswietlajace LCD, tyle ze wtedy zegnaj gwarancjo. hmmm ... w nawiązaniu : czy ktoś ma może CoolerMaster Musketeer ? bo zdecydowanie mi takie coś pasuje, tylko chciałbym wymienić ledy na zielone ... jak problematyczny jest dostęp do nich ? Mam muszkietera :) Dojscie jest w sumie proste, trzeba tylko odkrecic pare srubrk zeby sciagnac dekiel, wewnatrz prawie nic poza analogami i kawalkiem plytki nie ma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 z 4max to musisz telefonicznie.. mi kiedys ostro zrabali zamowienie potem poprawili ale niestety znow sie okazalo bledne... tak wiec moje zlosci i netwy przelalem im przez telefon dzieki czemu uzyskalem rabat i wysylki za darmo dozywotnio - mam nadzieje ze jeszcze pamietaja o tym :) dawno nic tam nie zamawialem :) Klopot taki ze rozmawiales z pracownikiem.. a trzeba szefa gnebic.. znajdz ludzi na forum co tam mieszkaja,, moze ktos osobicie sie tam pokwapi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Oki,dzięki za radę,aczkolwiek na razie czekam na nowy egzemplarz (bo już ich gnębiłem telefonicznie :) ) i mam nadzieję,że wreszcie się doczekam,czegoś co będzie dłuugo i sprawnie działało :D Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Sorry, może gupie pytanie, ale czy do tego panela są jakieś czujniki temperatury czy trzeba osobno dokupywać??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Sorry, może gupie pytanie, ale czy do tego panela są jakieś czujniki temperatury czy trzeba osobno dokupywać???:arrow: sa, nic nie trzeba dokupywac. wystarczy, gdybys przeczytal jakas recenzje w necie lub jeden z moich postow w tym temacie (gdzie pytano o dlugos kabli do czujnikow temp. w Aerogate) to wiedzialbys juz sporo na temat samego panelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Sorry, może gupie pytanie, ale czy do tego panela są jakieś czujniki temperatury czy trzeba osobno dokupywać??? Sa dolaczone, nie trzeba dokupywac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 A ile jest tych czujników w zestawie??? A gdzie należy włożyć czujnik do mierzenia temperatury proca??? Bo chyba nie na jądro??? :D Na forum znalazłem że jest też czarna wersja tego panelu. Można ją gdzieś dostać??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 a moze zamiast wydawac tyle kasy zrobic cos samemu?? (moze nie tak efektowne ale jednak przydatne) jak ktos ma rozeznanie to moglby napisac ile takie cacko by kosztowalo gdyby sie samemu zrobilo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 A ile jest tych czujników w zestawie??? A gdzie należy włożyć czujnik do mierzenia temperatury proca??? Bo chyba nie na jądro??? :D Na forum znalazłem że jest też czarna wersja tego panelu. Można ją gdzieś dostać??? :arrow: czujnikow jest 4 sztuki. czujnik mozesz wlozyc pomiedzy zebra radiatora lub tuz nad jadro procka, chociaz w tym drugim wypadku trzeba to zrobic bardzo dokladnie (mozliwy lekki mod coolera). czarna wersja Aerogate jest dostepna w ProLine - http://www.proline.pl/shop.php?prodid=434d...9495f424c41434b Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Wielkie dzięki za linka. Wypasiony ten czarny. Zaraz po urodzinkach ( dopiero połowa lutego :( ) go kupuje. A np. czujnik do karty graficznej jak włożyć??? Do dysku to raczej nie bedzie problemu. A ten CASE, to po prostu położyć gdzieś w obudowie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Wielkie dzięki za linka. Wypasiony ten czarny. Zaraz po urodzinkach ( dopiero połowa lutego :( ) go kupuje. A np. czujnik do karty graficznej jak włożyć??? Do dysku to raczej nie bedzie problemu. A ten CASE, to po prostu położyć gdzieś w obudowie??? :arrow: czujnik na grafe mozesz rowniez wlozyc pomiedzy zebra radiatora, umiescic w okolicach chipu graficznego lub przykleic po drugiej stronie (tylniej) chipu graficznego. nie musisz sie stosowac do opisanych przyciskow Aerogate. np. czujnik CPU rownie dobrze mozesz umiescic w pojemniku z woda, jesli masz WC jaki i w kazdym innym miejscu swojej 'maszyny'. umieszczenie i zapamientanie miejsca jakiemu odpowiada dany przycisk zalezy tylko i wylacznie od Ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...