Jump to content

Recommended Posts

2.1 za 300zł ... kup coś firmy, która nie jest tandetnym no-name, bo cudów w tym zakresie cenowym nie ma co oczekiwać.

2 godziny temu, Gerg7 napisał(a):

Logitech Z533 chyba lepsze:

https://www.x-kom.pl/p/249333-glosnik-komputerowe-logitech-21-z533.html

Edited by Kyle
  • Like 1

Zastanów się nad tym 2.1. Do czego chcesz podłączyć. Wczoraj nabyłem edifier MR5. Wiem ze nie tan budżet ale przesiadłem się na nie z edifiera c3 2.1. Po nabyciu Ae 5 plis chciałem wykorzystać jej możliwości, długo nad tym myślałem i tylko sub aktywny dałby kontrolę nad basem jakiego potrzebowałem. Po namyśle jednak wybrałem MR 5 mając z tyłu głowy dokupienie aktywnego suba i...właśnie siedzę od godziny testując...na razie nie będzie potrzebny, może wcale.

22 godziny temu, amp napisał(a):

Zastanów się nad tym 2.1. Do czego chcesz podłączyć. Wczoraj nabyłem edifier MR5. Wiem ze nie tan budżet ale przesiadłem się na nie z edifiera c3 2.1. Po nabyciu Ae 5 plis chciałem wykorzystać jej możliwości, długo nad tym myślałem i tylko sub aktywny dałby kontrolę nad basem jakiego potrzebowałem. Po namyśle jednak wybrałem MR 5 mając z tyłu głowy dokupienie aktywnego suba i...właśnie siedzę od godziny testując...na razie nie będzie potrzebny, może wcale.

Nie mój budżet. Z komputerami zawsze tak jest, dołóż... zaczynamy np. od  RTX-a 3060 a kończymy na RTX 5090 😁

• Upvote 1

Dlatego napisałem o budżecie...czasami warto wstrzymać się z zakupem i przemyśleć dobrze, nawet się z tym przespać...i wiem dołóż do lepszego cały czas się przewija ale głośniki to peryferia więc cenowo raczej stabilnie i można nawet używki w dobrej cenie wyhaczyć. Sam szukając po sklepach głośników 2.1 chciałem wydać ponad tysiaka na nie dopóki nie popatrzyłem na olx gdzie takie same na gwarancji można było dorwać za 700 i jeszcze taniej ale zrezygnowałem na rzecz tych o których pisałem.

Zastanów się nad Edifier MR4.5 (filmy), MR5 (ogólnie).

Możesz zastanowić się również nad używanym zestawem jaki ja mam lub coś podobnego. Ja mam :

Na dziś z kompa leci muzyka z Audiotrak Prodigy Cube Black Edition + 2 x Resident Audio M8 postawione obok biurka na Mozos MSS3.

Muza u mnie może również lecieć bezpośrednio z karty muzycznej w kompie. Głośniki są aktywne i sub jest wierz mi, zbędny. (Miałem zestawy 5.1 w pokoju od SB, Logitecha)

Ten zestaw mam już parę lat i nie wymaga i pewnie nie będzie wymagał udoskonaleń przez lata, bo i po co. Kolumny kosztowały mnie używane 700zł, stojak 200zł, DAC kupiłem nowy za 450zł, ale jest niekonieczny. (Mam bo słucham też na słuchawkach HD 490 pro - Głośniki są ekhm - sąsiedzi posłuchają również)

Edited by NostradamuSek

Głośniki przyszły wczoraj z Amazona. @NostradamuSek  w grę wchodził tylko zestaw 2.1 ze względu na małe mieszkanie. Dzięki @Gerg7 po włączeniu setu z Qlimax muzyka z tych głośników naprawdę robi robotę 😍. Podeślij numer konta to wyślę na piwko 😁

20260805_095143.jpg

Edited by Nieznany