BRANDI Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Włąśnie zamówiłem tutaj: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15460276 tą MINOLTĘ Dimage E223 :P i chciałem do niej dodatkowo zamówić karty pamięci oraz ładowarkę. Co myślicie o tej karcie: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6003 ...i tej ładowarki z 4 akumulatorkami: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15446695 ??? :? Acha!Jaka jest różnica między kartami MultiMedia (MMC) i Secure Digital (SD) ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Włąśnie zamówiłem tutaj: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15460276 tą MINOLTĘ Dimage E223 :P i chciałem do niej dodatkowo zamówić karty pamięci oraz ładowarkę. Co myślicie o tej karcie: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6003 ...i tej ładowarki z 4 akumulatorkami: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15446695 ??? :? Acha!Jaka jest różnica między kartami MultiMedia (MMC) i Secure Digital (SD) ??? Straszne pytania zadajesz, nie wiem czy to tak przypadkiem czy jak... Coz mozna myslec o karcie, wyglada jak wyglada, dziala jak dziala, 256 MB ok, fajnie i co dalej? :lol: Ladowarka tez spoko, procesorowa no i co z tego wynika? Nie rozumiem jakiej oczekujesz odpowiedzi :lol: Karty MMC roznia sie miedzy innymi tym, ze sa znacznie wolniejsze ale jednoczesnie tansze to chyba wystarczajace info. Zastanawiam sie najbardziej czy w ogole wykorzystasz te 256 MB pamieci, no chyba ze chcesz filmy krecic. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Włąśnie zamówiłem tutaj: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15460276 tą MINOLTĘ Dimage E223 :P i chciałem do niej dodatkowo zamówić karty pamięci oraz ładowarkę. Co myślicie o tej karcie: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6003 ...i tej ładowarki z 4 akumulatorkami: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15446695 ??? :? Acha!Jaka jest różnica między kartami MultiMedia (MMC) i Secure Digital (SD) ??? Straszne pytania zadajesz, nie wiem czy to tak przypadkiem czy jak... Coz mozna myslec o karcie, wyglada jak wyglada, dziala jak dziala, 256 MB ok, fajnie i co dalej? :lol: Ladowarka tez spoko, procesorowa no i co z tego wynika? Nie rozumiem jakiej oczekujesz odpowiedzi :lol: Karty MMC roznia sie miedzy innymi tym, ze sa znacznie wolniejsze ale jednoczesnie tansze to chyba wystarczajace info. Zastanawiam sie najbardziej czy w ogole wykorzystasz te 256 MB pamieci, no chyba ze chcesz filmy krecic. :lol: ...i to sa dla Ciebie straszne pytania ??? Chciałem się dowiedzieć co kupić ażeby nie żałować oraz czy to co wybrałem będzie jak najbardziej odpowiednie dla tego aparatu. Ps.Na pytania :Co kupić R9100 vs. GF4Ti-4200 też odpowiadasz: "...i co z tego wynika",bądź "...jakiej oczekujesz odpowiedzi"? :P -ale i tak dzięki że się odezwałeś. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 To nie jest takie porownanie, o kartach SD nie mozna zbyt wiele powiedziec, a jeszcze mniej np o bateriach, no bo niby co :lol: przynajmniej o tej co pokazales, to samo ladowarka i baterie, spoko sprzet i tyle :lol: Wiem ze to wlasnie chciales uslyszec :lol: Przemysl jedynie co do tych 256 MB, chocbys robil w max rozdzielczosci a i tak pewnie nie bedziesz, to najpewniej nie zapelnisz na full karty w praktyce za jednym a nawet dwoma sesjami (no bo ilez mozna robic zdjecia :-)) Jak planujesz jakis filmik skrecic to warto. Co mi sie nie podoba to ze w tytule opisane sa Transcendy a na zdjeciu TwinMos, nie wiem byc moze TwinMos produkuje Transcendy ale to mimo wszystko troche wprowadzanie w blad, w kazdym badz razie Transcendy tez niczego sobie (jak wiekszosc SD) Ladowarka jest bardzo fajna i szybka, baterie pojemne (na dodatek bedziesz mial zawsze 2 w zapasie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Włąśnie zamówiłem tutaj: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15460276 tą MINOLTĘ Dimage E223 :P i chciałem do niej dodatkowo zamówić karty pamięci oraz ładowarkę. Co myślicie o tej karcie: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6003 ...i tej ładowarki z 4 akumulatorkami: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15446695 ??? :? Acha!Jaka jest różnica między kartami MultiMedia (MMC) i Secure Digital (SD) ??? IMHO : Na Allegro zamowic 2 x 128 MB SD, ale KINGSTONa, ma szybsze czasy dostepu. Ladowarka z opisu wyglada na ciekawa, a zwlaszcza te 4 accu dolaczane :) Ta Minolta jest bardzo pradozerna, warto miec z soba minimum 2 komplety accu jak chcesz troszke zdjec popykac. Wiem cos o tym bo tez mam tego aparacika :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 sprawdz czy ta minolta obsluzy taka duza karte SD... osobiscie uzywam od ponad pol roku Kingstona 128MB i nie narzekam na nia. co do ladowarki to cytat z opisu allegro Czas ładowania 4 szt. akumulatorków R6 o pojemności 2100mAh to 15 godzin. za 75 zloty mozesz kupic podobna ladowarke, ktora takie aku laduje w troche ponad 5 godzin... osobiscie uzywam ROWI 532... albo EMOS MW 8168 za 60 zloty... prawdopodobnie w obu ladowarkach siedzi w srodku to samo... czyli z czterema aku wyniesie cie to pare zloty drozej, a bedziesz mial trzykrotnie szybsza ladowarke... naprawde oplaca sie co do roznic miedzy MMC a SD to chyba glowna jest to ze MMC sa wolniejsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 za 75 zl mozesz kupic podobna ladowarke, ktora takie aku laduje w troche ponad 5 godzin... Ale jego ladowarka kosztuje 60 zlotych i to nowa, z tym ze on kupuje wraz z 4-ema akumulatorami 2100 mAh (nie na allegro!!! ta firma sprzedaje taniej poza allegro), pomylilem sie co do Energizer'a tego modelu ze to jest procesorowa ladowarka (ona jest zegarowa), natomiast Rowi i Emos (Emos 6 miesiecy gwarancji, Rowi ?) sa procesorowe (system Delta V) - Energizer to ladowarka zegarowa (1 rok gwarancji) Ładowarka Rowi jest fajna, ale jak na moj gust, laduje za szybko a co z tym sie wiaze musi skracac zywotnosc akumulatorkow. Trudno powiedziec czy brac to pod uwage przy cenach aku... Emos z kolei bardzo odrzuca 6-cio miesieczna gwarancja, nie podoba mi się też w Emosie brak podanej informacji w sumie najważniejszej jakim prądem ładowane są baterie (Rowi 500 mA, Energizer 250 mA) Faktycznie jesli ta Rowi jest dostepna w tej cenie, a nie zwrocilem uwagi ze Energizer jest zegarowa, to nie ma co rozpatrywac Energizera. Ewentualnie warto zastanowic sie nad Panasonic'iem, ktory posiada dodatkowo system zabezpieczajacy przed przegrzaniem, laduje 2000 mAh w 4 godziny (model Panasonic BQ355) w cenie 87,19 (hurt.com.pl), jego zaleta jest tez mozliwosc dzialania na 100-240V, oraz moim zdaniem wyglad :lol: , ewentualnie jesli liczy sie cena warto rozpatrzec model Tatarek ZL-7 procesorowa za 53,54, laduje w 12 godzin 2000 mAh czyli ok 2 razy dluzej niz Rowi, daja natomiast 2 lata gwarancji!!! Ogolnie nie warto przesadzac z wyborem pod wzgledem czasu ladowania (czy 5 godzin czy 15 nie zrobi nam az tak ogromnej roznicy w praktyce) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 no moze dla ciebie nie robi roznicy 3 razy dluzszy czas ladowania... ROWI uzywam od ponad pol roku na panasonicach 2000mAh... podczas ladowania lekko sa cieple... aku wytrzymuja teoretycznie 1000 ladowan... jezeli ta liczba spdanie przez szybkie ladowanie do 500 to policz ile czasu bedziesz je uzytkowal... np. ladujesz co 4 dni takie aku (osobiscie laduje raz na tydzien) wiec 4 x 500 to 2000 dni podziel to przez liczbe dni w roku otrzymasz wynik = kilka lat uzytkowania takiego aku... predzej dluga broda ci urosnie niz one sie zepsuja ;-) a ladowarka emos to jest to samo co rowi... tylko w innym pudeleczku... a pewnie tansza bo ma jak mowisz krotsza gwarancje i rowi ma funkcje rozladowania, automatycznego przejscia w stan ladowania i po naladowaniu automatycznie przechodzi w stan podladowania... nie przegrzejesz aku. i tez mowie o nowych ladowarkach i nie zadne allegro tylko sklep Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 no moze dla ciebie nie robi roznicy 3 razy dluzszy czas ladowania... no wlasnie, mnie nie sprawia, zreszta chyba wlasnie o tym pisalem? :lol: :lol: :lol: podczas ladowania lekko sa cieple ledwie cieple przy ladowaniu 500 mA przez 5 godzin 8O , ok, w koncu to Ty ja masz, nie ja wiec I trust you :lol: A jak ladowarka? taka mala przy takim ladowaniu chyba sie nagrzewa sporo co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 no jak ci mowie, ze sa leko cieple te aku to... sa lekko cieple. jak chcesz to ci na maila temperature wysle. jak ladowarka? w sumie sie nie zastaniawialem.. ale chyba nie jest goraca jezeli tego nie zauwazylem po polrocznym uzytkowaniu... a nawet jakby byla goraca to chyba producent przewiduje takie cos. i co ty masz z ta temperatura? poparzyles sie kiedys? czy 5 athlonkow zjarales? ;-) i pewnie lepiej kupic za 100 wielkiego gniota co laduje w ciagu doby niz fajna, tania, mala ladowarke z wszystkimi potrzebnymi funkcjami. i jak piszesz po angielsu to za cholere cie nie rozumie... jestem polakiem i pisze na polskim forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 i co ty masz z ta temperatura? poparzyles sie kiedys? czy 5 athlonkow zjarales? ;-)Nie ale np jak ktos ma psa czy male dzieci to moze sie okazac wazne, bo Ty nie sprawdziles przez pol roku, ale np pies czy dziecko bankowo :lol: stad np Panasonic ma kontrole i nigdy nie jest cieplejsza niz 40C, zaloze sie ze nigdy nie myslales pod tym katem :lol: :lol: :lol: i pewnie lepiej kupic za 100 wielkiego gniota co laduje w ciagu doby niz fajna, tania, mala ladowarke z wszystkimi potrzebnymi funkcjami. eeeee no tego nie napisalem, a ktory jest wielki??? :lol: Jak dla mnie wszystkie te opisane sa male i przywoitych rozmiarow - jak dla mnie :lol: jak chcesz to ci na maila temperature wysle. Poprosze, ale ostrzegam, mam ograniczenie do 45C na kazdym koncie :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 hmm... jezeli temperatura czlowieka jest okolo 36 stopni celsjusza... to podejrzewam zeby czuc, ze cos jest cieple musi miec okolo leko powyzej temp. ciala wiec moze to byc np. 40 stopni. i nie napisalem, ze nie sprawdzalem czy jest goraca ladowarka tylko ze nie zauwazylem... chodzilo mi o to, ze jak wyjmuje ja z gniazdka zaraz po naladowaniu to nie czuje zeby byla goraca. aku napisalem sa lekko cieple wiec podejrzewam, ze maja okolo 40 stopni i mam w domu male dzieci... cala bande urwisow. ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Tak zupelnie OT, widze ze masz w podpisie ISDN z dialogu, jak to sie koszta tego ksztaltuja? czy jest to tak jak w tepsie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 placisz ryczaltowo... sam internet kosztuje 85 zloty bez ograniczen przesylu danych i uzywania kanalow... dochodzi w stosunku do analoga 14 zloty za to ze mam cyfrowe lacze, i jakies 6 zloty za dzierzawe modemu... narazie tego nie place... jak zmienie na CDI+ zaczne placic ;-) no i abonament za telefon 37 chyba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...