Skocz do zawartości
Young Kret

Pierwszy pc

Rekomendowane odpowiedzi

Ceny tam masz z tyłka, ale działać bedzie, bo czemu miałoby nie działać skoro masz płytę am5 i procesor am5 😛🙂

Nie rozumiem wyboru podzespołów marki SMX w takich cenach. W Sferis jest Corsair 3500X LXR za 300 zł, chłodzenie można wziąć od Thermalright z Amazon bo są dobre i tanie, RAM 6400 nie jest Ci potrzebny, ale widzę że to jeden z tańszych nowych RAM 2x16GB (w ME ten jest za 1620), w tej cenie są lepsze zasilacze np FSP Vita 1000 (przy twoim zestawie 1000 to totalny overkill), grafika też ma odklejoną cenę (w ME masz 5070 PNY za 3k co i tak jest kosmicznie dużo jak za taką słabą kartę). 7800X3D da się kupić nowy za ok 900 zł, ale jak chcesz koniecznie krajowy to trzeba dokładać. 

Edytowane przez tomikitwo
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie zestaw jest ok, z mojej perspektywy bym jedynie wybrał jak najwieksza i najbardziej przewiewną obudowę. To jest raczej taki komponent który, rzadko się zmienia, no i to też ma duży wpływ na temperatury. Dyski masz? Bo w Twojej propozycji nie ma dysków. Zasilacz może trochę ponad normę, ale to nie jest jakiś problem.  Ja prywatnie mam taka obudowę: https://www.x-kom.pl/p/1292676-obudowa-do-komputera-nzxt-h7-flow-2024-black.html i z czystym sumieniem moge ją polecić. przewiewna i ma spoko układ okablowania. Jeszcze możesz udać sie do tego wątku to może dostaniesz rabat: 

Edytowane przez Szybki_27

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi