Young Kret Posted Wednesday at 04:12 PM Report post Posted Wednesday at 04:12 PM Czy taki zestaw będzie git? Chodzi mi głównie o współgranie podzespołów,komp ma byc do grania jak i projektów graficznych. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
tomikitwo Posted Wednesday at 07:36 PM Report post Posted Wednesday at 07:36 PM (edited) Ceny tam masz z tyłka, ale działać bedzie, bo czemu miałoby nie działać skoro masz płytę am5 i procesor am5 😛🙂 Nie rozumiem wyboru podzespołów marki SMX w takich cenach. W Sferis jest Corsair 3500X LXR za 300 zł, chłodzenie można wziąć od Thermalright z Amazon bo są dobre i tanie, RAM 6400 nie jest Ci potrzebny, ale widzę że to jeden z tańszych nowych RAM 2x16GB (w ME ten jest za 1620), w tej cenie są lepsze zasilacze np FSP Vita 1000 (przy twoim zestawie 1000 to totalny overkill), grafika też ma odklejoną cenę (w ME masz 5070 PNY za 3k co i tak jest kosmicznie dużo jak za taką słabą kartę). 7800X3D da się kupić nowy za ok 900 zł, ale jak chcesz koniecznie krajowy to trzeba dokładać. Edited Wednesday at 08:23 PM by tomikitwo 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
stempel91 Posted Thursday at 06:43 AM Report post Posted Thursday at 06:43 AM po co Ci az kilowat To zezre ledwo ponad polowe tego co oferuje ten zasilacz Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Szybki_27 Posted Thursday at 07:51 AM Report post Posted Thursday at 07:51 AM (edited) Ogólnie zestaw jest ok, z mojej perspektywy bym jedynie wybrał jak najwieksza i najbardziej przewiewną obudowę. To jest raczej taki komponent który, rzadko się zmienia, no i to też ma duży wpływ na temperatury. Dyski masz? Bo w Twojej propozycji nie ma dysków. Zasilacz może trochę ponad normę, ale to nie jest jakiś problem. Ja prywatnie mam taka obudowę: https://www.x-kom.pl/p/1292676-obudowa-do-komputera-nzxt-h7-flow-2024-black.html i z czystym sumieniem moge ją polecić. przewiewna i ma spoko układ okablowania. Jeszcze możesz udać sie do tego wątku to może dostaniesz rabat: Edited Thursday at 07:54 AM by Szybki_27 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Dikson Posted Thursday at 06:18 PM Report post Posted Thursday at 06:18 PM Budżet? W jakim sofcie grafika? Co z dyskiem SSD? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...