burro Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 od pewnego czasu moj zasilacz ( 230v no name) wydaje dziwne dzwieki. Tz. huczy prawie jak odkurzacz. Z poczatku to mi nie przeszkadzalo bo przestawal po ok. 1 min, ale teraz huczy wiekszosc czasu. Moj poprzedni komp tez tak huczal, ale dalem go siestrze to przestal (tego nie oddam :wink: ) Co mam zrobic na te dolegliwosc ?? Oddac kompa do servisu ?? Czy tez istanieje jakis sposob na rozwiazanie tej dolegliwosci ?? Probowalem juz odkrecic kompa (teraz wszystko na default leci) i dalej nic.... Napiecia sie nie zmienily - to znaczy sa tejie jak byly przed byczeniem. Acha.... i nie piszcie ze mam lipny zasilacz i zebym se nowy kupil bo kasy nie mam narazie na nic, a pozatym sa pilniejsze wydatki..... :roll: THX za rady..... ajk sie jakies pojawia :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Raczej Ci wentyl w zasilaczu huczy. Mi kiedyś huczało w kompie. Okazało się że to wentyl od grafiki. Kapnąłem na łożysko kropelkę oleju roślinnego i mam spokój :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Wyjmiij zasilacz, rozkręć go, wyczyść i nasmaruj łożyska wentylatora. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Na zasilaczu pisze "UWAGA!! Nie otwirac obudowy"..... ale chyba sie skusze :wink: aaaaa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Na praktycznie wszsytkich zasilaczach jest taki napis. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Na praktycznie wszsytkich zasilaczach jest taki napis. Do not remove this cover under any circumstances!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Okazalo sie ze to nie tylko zasilacz jaja robil - najbardziej halasowal coolerke na mostku - wymienilem go na taki z Pentim 100, halas dalej byl... sucham i to radek tak halasowal - wyciaglem go, przesmarowalem i jest niebo lepiej niz bylo, ale to jescze nie jest tak jak powinno byc.....chyba pojade w radkiem do servisu.... PS Jaka jest bezpieczna temp Mostka??, bo jak wymienilem chlodzenie to sie teraz o niego troche bojem..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...