mat_zab Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Mój brat właśnie dziś kupił Durona 1200 i Abita KT7A, nigdy nie podkręcał AMD i boi sie :oops: jak najlepiej podkręcić tego proca na tej płytce wykluczając jakieś mody typu przecinanie mostków, teraz przy zamkniętej obudowie ma 48C. W biosie może zmieniać napięcie do 1,85max po takiej zmianie jaką może mieć temp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Bez cięcia można tylko magistralą jest to bardziej ryzykowne ale przyspiesza cały system a nie tylko proca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Crash Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Zależy na ile podkręci. Ale zbyt wysoko to mu od razu nie wzrośnie. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Sh4bel=- Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Magistrala na 133 i luz 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 magistrala 133 ? raczej wątpię aby na takiej ruszył Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Ruszy. Z dobrą cyrkulacją powietrza i wydajnym wentylem na procu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Magistrala na 133 i luz 8)Musialby miec farta na maxa zeby w zamknietej obudowie (przy 48st C w defaulcie) poszedl bez zajakniecia na FSB133. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Jak by włożył wentyle w obudowe poupinał kable i dał porządny cooler na procka to by raczej wystartował. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Magistrala na 133 i luz 8)Musialby miec farta na maxa zeby w zamknietej obudowie (przy 48st C w defaulcie) poszedl bez zajakniecia na FSB133.Nom ja tez watpie. Przy takiej temp to max 1,2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Próbowałem podkręcać Duronka 1200na KT7A v.1.1, Cooler Spire BigRock, 2x128 SDRAM, GF256 SDRAM. NA szynie 133 nie poszedł bo jak miał powstać przy mnożniku 12x .... Nawet zamalowałem ołówkiem co trzeba i zmniejszłem mnożnik przy szynie 133 MHz na 9x, 9,5x, 10x i kompa sie nie podnosiła. Musiałem resetować cmos. Jedynie co udało mi sie to podniosłem mnożnik na 12,5x (bo tyle moge najwięcej przy biosie 7N i A9) i szynie 107 MHz wydarłem "aż" 1340 MHz. temperatura po podkręcaniu była wyższa tylko o kilka stopni - ok. 52 C. Może mało sie bawiłem i trzeba by popróbować więcej wariantów... W tej konfiguracji największy problem to wysoki mnożnik Durona. Już Procki o mnożniku 9x,10x można względnie więcej podkręcić czesc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 nie za bardzo się znam na antkach, ale według mnie chłodzenie kloca odgrywa zasadniczą rolę, moje p3 s1 700@903 FSB 129 jest stabile (kaloryfer mam domowej roboty) , przy 133,3/33 rusza, ale 3d mark nie kończy testów, zastanów się więc nad wc - pomoże napewno ( z peltierkiem ). wiem że koszyty są spore, ale sie opłaca :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...